četvrtak, 18. kolovoza 2011.

Alves: "Kad imaš loš uzor, radiš loše stvari"


Dani Alves je u programu "El Marcador'' Barçe TV govorio o sinoćnjoj utakmici i važnosti osvajanja ovog trofeja. Alves je rekao da je osvajanje ovog trofeja bilo vitalno za oba tima, te da su se stvorila velika očekivanja nakon osvajanja Superkupa Španjolske.
- Činilo se da je Madrid već osvojio ovaj trofej jer je imao dobru predsezonu. Možda smo bili manje spremni u odnosu na njih, ali Barça je veoma kvalitetan tim.
Igrači se poznaju dugo i znaju kakav stil igre trebaju imati, što je bilo dovoljno da osvoje novi trofej Superkupa Španjolske, unatoč tome što su zajedno proveli samo nekoliko treninga ove predsezone.
Dobra individualna igra
Alves je bio jedan od najboljih igrača Barcelone protiv Madrida. Nije imao mnogo prilika u napadu, ali je mnogo puta uspio zaustaviti prodor Cristiana Ronalda.
- Obično mnogo napadamo po mojoj strani, ali protiv Madrida uvijek igramo s određenom povučenošću i s većom opreznošću u obrani, jer oni uzvraćaju udarac vrlo brzo.
"Uvijek trebamo biti smireni"
O nemirima na terenu u zadnjim minutama utakmice, Alves je rekao da u takvim utakmicama uvijek treba biti veoma smiren, te da zbog velike napetosti koje osjećaju igrači, uvijek mogu pogriješiti.
- Ukoliko imate negativnog uzora, radit ćete loše stvari. Ukoliko imate pozitivnog uzora, kao što je Guardiola, koji govori pozitivne stvari, koji kaže da trebamo izaći na teren da igramo nogomet, onda je to mnogo bolje.
Znati pobijediti i znati izgubiti
Brazilac nije htio raspravljati mnogo o toj temi i brojnim polemikama nakon utakmica između Barcelone i Madrida, nego je rekao da svaki tim treba znati pobijediti i izgubiti.
- Najbolji primjer za to je finale Lige prvaka, protiv gospodskog tima kao što je Manchester United. Gledaju nas milijuni ljudi i trebamo biti smireni.
 "Cesc će nam mnogo doprinijeti"
Cesc Fabregas je sinoć debitirao za prvi tim Barcelone. Alvesov komentar o novom igraču Barcelone:
- Cesc je igrač, koji odgovara Barçinom profilu, koji veoma dobro poznaje ovaj dom i zna kako sve funkcionira. Tek tri dana je tu, a već je upratio kretanje na terenu. To je igrač koji će nam mnogo doprinijeti.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...