srijeda, 17. kolovoza 2011.

Čudne klauzule Fàbregasovog ugovora


Dovođenje Cesca Fàbregasa bilo puno određenih nelogičnosti kakve nisu inače prisutne kod prelazaka igrača iz jednog kluba u drugi. I već danas je došla potvrda te teorije u vidu pisanja engleskog tabloida Daily Mirror, a koje se tiču određenih čudnovatih klauzula u Cescovom ugovoru sa Barcelonom. Iako je Daily Mirror tabloid, odnosno vrsta dnevne novine koja često iznosi izmišljotine i poluizmišljotine, ipak ćemo vam prenijeti ono što je ova medijska kuća objavila u vezi s ugovorom Fàbregasa, jer sve dok ih netko ne opovrgne nema razloga da im ne vjerujemo. 
Naime, prema njihovom pisanju, čelnici Arsenala su se izborili za klauzulu u Cescovom ugovoru prema kojoj imaju tzv. preferencijalnu opciju na kupovinu Cesca. Drugim riječima, ukoliko nekada ovaj igrač bude želio napustiti Barcelonu ili ga Barcelona sama bude željela prodati, Arsenal će biti prvi klub kojem će Barça ponuditi veznog igrača.
Druga klauzula u njegovom ugovoru koja je najblaže rečeno čudna i zbog koje možete samo podići obrve u čuđenju je sljedeća: ukoliko Barcelona bude prodavala igrača nekom trećem klubu, dakle ukoliko ga Arsenal uprkos preferencijalnoj opciji ne bude želio kupiti, Barcelona će 50% iznosa koji eventualno bude iznad odštete koju je uplatila Arsenalu, morati uplatiti na račun Arsenala. Praktično to znači da će ukoliko Cesc bude prodan za recimo 50 milijuna eura, razliku od 16 milijuna (dakle iznos iznad 34 milijuna koje Barça uplaćuje Arsenalu prema važećem dogovoru) klubovi će podijeliti na dva jednaka dijela, tj. osam će ostati Barçi, a osam će dobiti Arsenal. Ovakva vrsta klauzule je do sada bila nepoznata na nogometnom tržištu.
Prilikom jučerašnjeg predstavljanja igrača i iznošenja detalja vezanih za transfer, sportski potpredsjednik Barcelone Josep María Bartomeu nije spomenuo niti jednu od dvaju gore navedenih klauzula. Da li je samo riječ o izmišljotini britanskih medija ili će iz Barcelone ili Arsenala potvrditi postojanje ovih dvaju stavki u Cescovom ugovoru pokazat će vrijeme. U svakom slučaju, nakon svega što se događalo vezano za njegov povratak u Barcelonu u protekle četiri godine, možemo samo zaključiti da nas malo što može pretjerano iznenaditi.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...