srijeda, 24. kolovoza 2011.

Spor u Španjolskoj daleko od rješenja

Nova runda pregovora u utorak između igračkog sindikata i čelništva španjolske nogometne lige nije donijela vidljiv pomak u stajalištima dviju strana.



Predstavnici Udruženja španjolskih nogometaša (AFE) i Španjolske nogometne lige (AFE) u utorak su održali šestosatni sastanak kako bi riješili barem neka od otvorenih pitanja, ali čini se kako sastanak nije urodio plodom.
Igrači su pokrenuli prvi štrajk u 27 godina tražeći isplatu 72 milijuna američkih dolara koje klubovi duguju više od 200 nogometaša.
"Pokušat ćemo pronaći zajednički jezik i druge alternative pristupu koje smo zauzeli mi i sindikat. Sastat ćemo se sutra ujutro kako bismo razmijenili različite dokumente i približili se dogovoru. Sutra poslijepodne sastat ćemo se u LFP-u kako bismo nastavili s radom", izjavio je nakon jučerašnjeg sastanka Jose Luis Astiazaran.
Zastupnik nogometaša Luis Gil bio je puno jasniji: "Mi imamo mnogo otvorenih pitanja. Sastali smo se kako bismo razgovarali o našim prijedlozima pa će ih LFP prostudirati, kao što ćemo i mi neke njihove. Za šest sati pokrijete dosta tema, ali sada smo dosta daleko od rješenja i nije se mnogo toga promijenilo."
Dakle, pregovori se nastavljaju danas, a početak natjecanja u prvoj i drugoj ligi ostaje neizvjestan.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...