četvrtak, 25. kolovoza 2011.

Messi ima novi izazov


Argentinski napadač je davao golove u svim natjecanjima, izuzev u Superkupu Europe, iako je igrao u posljednja dva klupska finala u Monacu.
Njegov osmijeh govori sve. On je zaista spreman, motiviran i posjeduje istu želju da osvoji svijet. Messi će odlučiti kako i kada će to učiniti. Nije mu bitno koliko je važan meč ili tko je protivnik. Za njega riječ 'prijateljska utakmica' ne postoji u rječniku. U petak, Barça igra novo finale, i to Superkupa Europe, a Leo nikada nije postigao gol u ovom natjecanju. Dakle, pred njim je novi izazov.
Treće finale
Messi je do sada igrao u ovom natjecanju u dva navrata. Prvi put Barcelona je teško poražena od Seville 2006. godine (3-0), dok su prije dvije godine u posljednjim minutama utakmice slavili protiv ukrajinskog Shakhtara (1-0), a pobjednički gol postigao je Pedro. Protiv Porta, Leo ima novu priliku, novi izazov za 'Messija bez granica'.
Presudan u finalima
Izuzev Superkupa Europe, Messi je bio čovjek odluke u svim drugim finalima. U svakoj bitnoj utakmici u kojoj je igrao, pružao je najbolje od sebe, a takva su bila finala u Rimu i na Wembleyu, ali i finale Kupa na Mestalli prije dvije godine. On je uvijek među glavnim akterima takvih mečeva.
5 golova u 3 utakmice
Treninzima se vratio 8. kolovoza, te je sa samo par treninga u nogama, odlučio pobjednika u Superkupu Španjolske, kao i u Gamper Kupu gdje je postigao nova dva gola, iako je u igru ušao tek u drugom poluvremenu.
Leo nema granica i on odgovara svakom izazovu. Prošle sezone postigao je nevjerojatna 53 gola, a upravo je postao najbolji strijelac u povijesti Superkupa Španjolske sa 8 golova. Impresivno, zar ne?

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...