četvrtak, 18. kolovoza 2011.

Cesc Fabregas već u debiju za Barcelonu osvojio titulu

Četvorka Barcelone je zajedno sa Alexisom Sanchezom večeras osvojila prvu titulu kao igrač Barcelone, nakon samo tri dana boravka u prijestolnici Katalonije...
Cesc Fabregas nije mogao zabilježiti bolji debi u dresu Barcelone. Na teren je ušao u 82. minuti, odmah nakon što je Benzema izjednačio rezultat na 2-2. No, sa njegovim ulaskom, Barcelona je dobila na svježini i poboljšala je igru. Ubrzo nakon toga, u 88. minuti Messi je postigao gol koji se pokazao odlučujućim i koji je Barceloni u vitrine donio još jedan trofej.
Za Cesca, to je bilo više od samog gola. To je bio gol koji je značio novu titulu Barceloni. A također je to bio i prvi Fabregasov trofej u dresu Barcelone. Nakon samo tri dana u Barceloni, Cesc je već osvojio trofej. A za devet dana, čeka ga Europski Superkup i nova prilika za osvajanjem još jednog trofeja.
Nad Fabregasom je također bio počinjen težak prekršaj od strane Marcela, koji je zbog tog dobio izravni crveni karton. Tako je Fabregas u svojoj prvoj utakmici za Barcelonu osjetio okus pobjede, ali i primio težak prekršaj, koji srećom, nije ostavio veće posljedice na njega. Kada je u 98. minuti sudac odsvirao posljednji zvižduk, Cesc je eksplodirao od radosti i otrčao u zagrljaj svojim novim suigračima slaveći treći trofej u svojoj karijeri.
No, očekuje se da će novoj četvorci Barcelone ovaj trofej biti samo prvi od mnogih koji ga čekaju u budućnosti. A upravo od njega se traži da bude odlučujući igrač u ostvarivanju tih trofeja. Nakon prve utakmice u dresu Barcelone, njim je zadovoljan bio i Guardiola. ''Nakon samo 10 minuta smo već znali što možemo očekivati od Cesca,'' rekao je trener Barcelone, koji je također naglasio da Fabregas dolazi iz omladinske škole i zato poznaje ovu filozofiju bolje od ikog drugog.
A što se tiče drugog ovoljetnog pojačanja Barcelone, Alexisa Sancheza, i za njega se također može reći da je sudjelovao u trijumfu Barcelone. U prvoj utakmici igrao je svih 90 minuta, a danas je ostao na klupi zbog ozlijede prilikom zagrijavanja.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...