utorak, 16. kolovoza 2011.

Cesc Fabregas ima priliku osvojiti trofej u svom debiju


U srijedu navečer, FC Barcelona će biti domaćin Real Madridu u drugoj utakmici Superkupa Španjolske. No, za Barcelonu ova utakmica znači mnogo više od običnog ogleda u Superkupu – to je utakmica u kojoj se katalonski 'odbjegli' sin, Francesc Fabregas, vraća kući. To je bila duga, naporna transfer saga, ali Cesc Fabregas se napokon vratio tamo gdje je započeo svoj nogometni put.
Cesc gotovo pa sigurno neće započeti utakmicu, ali treba očekivati da će igrati barem nekoliko minuta; nakon svega, postoji li bi bolji način za njegov debi od El Clásica na Camp Nou?
Fabregas je jučer započeo s treninzima u svom novom klubu i tvrdio je da je u potpunosti spreman, tako da nema sumnje da će sutra debitirati. Ironično, nakon dugo godina bez uspjeha u sjevernom Londonu, Cesc Fabregas bi mogao osvojiti trofej u svojoj prvoj utakmici u dresu Blaugrane.
U prvoj utakmici, Barcelona je na Bernabeu odigrala 2-2. Nije to bila igra na koju smo navikli od ove katalonske momčadi, ali untoč tome, rezultat je itekako povoljan za nas. Dvije genijalnosti Davida Ville i Lionel Messija bile su dovoljne da se ušutka Bernabeu, a Barceloni su donijele zlata vrijedne golove u gostima. Povratak Fabregasa samo je dodatni motiv za sve igrače da ponovno savladaju madridsku momčad, što bi bio odličan dar Cescu za povratak kući.
Za razliku od prve utakmice, Pep će sutra na raspolaganju imati gotovo pa najjači sastav. Istina je da su iza igrača Barcelone tek nekoliko dana treninga, te da je protivnička momčad u skoro pa punom sastavu prošla cijele pripreme, ali Barcelona je opet pokazala da uvijek može pobijediti Madrid bez obzira o kakvim je okolnostima riječ.
Tako će Cesc sutra, nakon dugih 8 godina, ponovno igrati u dresu voljenog kluba, a pobjeda protiv Real Madrida će biti šlag na tortu njegove noći za pamćenje. Sretno Blaugrana, sretno Cesc!

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...