subota, 20. kolovoza 2011.

Laporta traži reakciju Rosella


Bivši predsjednik FC Barcelone Joan Laporta traži od aktualnog predsjednika Sandra Rosella da "brani boje kluba, njegove vrijednosti i narod koji ga slijedi" nakon fizičke agresivnosti koju je trener Madrida José Mourinho pokazao na kraju uzvratne utakmice Superkupa Španjolske igranog sa srijede na četvrtak, kada je nogom po glavi zakačio Barçinog veznjaka Cesca Fàbregasa koji je ležao na travi, a onda i zabio prst u oko pomoćnog trenera Blaugrane Tita Vilanove u stilu neodgojenog razmaženog derišta, kao i zbog novog niza izjava uperenih protiv Barcelone nako oba najnovija užarena el clasica između velikih rivala. 
Na svom Facebook profilu Laporta je napisao: 
- Dobio sam poruke od mnogo ljudi, kojima se ovom prilikom zahvaljujem, a koji od mene traže da se izjasnim povodom svega što je u posljednje vrijeme učinio trener Real Madrida. Ali smatram da je u ovakvoj situaciji potrebna reakcija aktualnog predsjednika Barçe čija je dužnost da brani boje kluba, njegove vrijednosti i narod koji ga slijedi. 
Iako u svom Facebook statusu Laporta nije eksplicitno spomenuo ime Sandra Rosella, više je nego jasno da je trenutni zastupnik u Parlamentu Katalonije mislio na svog bivšeg potpredsjednika i desnu ruku iz njegovog prvog mandata na čelu Barcelone. U nastavku, Laporta je podcrtao da je on oduvijek radio ono što sada traži od Rosella:
- Dok sam bio predsjednik kluba uvijek sam davao maksimum u nastojanjima da obranim boje i vrijednosti Barçe. Mnogi pro-španjolski krugovi mi to nisu oprostili, ali to zapravo samo znači da sam dobro branio identitet kluba.
U statusu koji je objavio prije ovoga, Laporta se osvrnuo i na sportski dio događanja u Superkupu Španjolske:
- Čestitam Pepu Guardioli, cijelom stručnom timu, svim igračima kao i svim ljudima koji čine veliku porodicu Barcelonista na ovom najnovijem trijumfu najbolje ekipe svijeta. Slike govore sve o ponašanju protivnika i o tome neka izvlače zaključke oni koji trebaju. S druge strane, vi ste svoju odgovornost potvrdili igrajući prelijep nogomet kakav može prakticirati samo Barça! Visca el Barça i živjeli svi njeni prijatelji!

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...