nedjelja, 13. svibnja 2012.

Keita u sudačkoj nadoknadi spriječio slavlje Betisa


U posljednjem kolu španjolskog nogometnog prvenstva nogometaši Barcelone gostovali su kod Betisa. Nakon vodstva Barcelone Castro s dva pogotka donosi preokret, a bod gostima u sudačkoj nadoknadi spašava Keita.

Prvenstvenu sezonu u kojoj je prekinuta njihova dominacija u Primeri nogometaši Pepa Guardiole zaključili su na gostovanju kod Betisa. I jedna i druga momčad u dvoboj su ušle potpuno rasterećene jer konačan rezultat nije mogao ništa značajnije promijeniti na prvenstvenoj ljestvici.

Od početka susreta Barcelona je zagospodarila terenom, ali ozbiljnijih prilika nije bilo do devete minuta kada su gosti iz prve situacije došli do vodstva. Korner s lijeve strane izveo je Xavi, u skoku je najviši Sergio Busquets koji pogađa za 1:0. Nakon desetak minuta iz slobodnog udarca je pokušao Xavi, međutim njegov udarac odlazi malo pokraj stative.

U 32. minuti prolazi Adriano po lijevoj strani, ulazi u šesnaesterac, ali njegov udarac lijepom reakcijom brani Casto. Do kraja poluvremena Barcelona je imala još nekoliko poluprilika dok domaćini u prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac prema golu Valdesa.

Odmah na početku nastavka dva puta prijeti Keita, međutim rezultatske promijene nema. U 53. minuti Dani Alves je srušio Montera, a sudac Miguel Angel Ayza Gamez mu pokazuje drugi žuti, isključujući crveni karton te otvara domaćinima mogućnost da s igračem više pokušaju doći do povoljnog rezultata.

Unatoč brojčanoj prednosti nogometaši Betisa su teško dolazili do prilika da ugroze Valdesa, a jedna takva dogodila se u 68. minuti kada gostujuća obrana ipak uspijeva otkloniti gužvu pred svojim vratima. Međutim bila je to samo najava onoga što je uslijedilo tri minute kasnije. Ruben Castro je pobjegao gostujućoj obrani te lijepim lobom postigao svoj 15. prvenstveni pogodak.

Potpuni preokret na stadionu Benito Villamarin gledatelji su vidjeli u 74. minuti. Opet Castro izmiče pažnji obrane Barcelone i u potpuni trans baca prepuni stadion. U prvoj minuti sudačke nadoknade Messijev pokušaj iz slobodnog udarca zaustavila je vratnica, a već u idućem napadu Montoya upućuje centaršut na koji najbolje reagira Keita i postavlja konačnih 2:2. (Sportnet HR)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...