četvrtak, 17. svibnja 2012.

Fabregas: "Tito je idealna zamjena za Pepa"


Nakon iznimno uspješnog razdoblja s Josepom Guardiolom, na klupu Barcelone će sjesti njegov dosadašnji asistent Tito Vilanova. Ova vijest posebno je oduševila Cesca Fabregasa...

Tito Vilanova će pokušati zadržati Barcelonin kontinuitet i pokazati se idealnim nasljednikom Josepa Guardiole. Što se igrača tiče, oni vjeruju kako će u tome uspjeti, a posebno jaku podršku dobio je od Cesca Fabregasa koji smatra kako je Tito idealan čovjek za Barcelonu u ovom trenutku.

"Moram reći kako je Tito sjajna osoba, veliki čovjek. Može zvučati kao kliše, ali to je istina, Tito je pravi pobjednik. Njegovo razmišljanje je blisko Pepovom i jednako dobro zna kako izvući najbolje iz igrača. Iako je teško predviđati, vjerujem kako će Barcelona izgledati sjajno s njim na klupi.", smatra Fabregas.

Fabregasa posebno veseli nastavak kontinuiteta. "Barcelona nastavlja tamo gdje je stala, igrat će i dalje prepoznatljivo iako znam i da će Tito uvesti neke novine u igri. Sretan sam što je ovdje, jako dobro znam koliko je utjecao na moj dolazak u Barcelonu", dodao je.

Vilanovi će to biti prvi samostalni trenerski posao. U Barceloni je od 2007. godine kada je uposlen kao asistent u B momčadi kao pomoćnik Guardioli. Guardiola je sljedeće sezone preuzeo prvu momčad i poveo sa sobom kompletan stručni stožer iz B momčadi, a samim time i Vilanovu koji mu je bio desna ruka u ovih pet godina. (Sportnet HR)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...