utorak, 7. kolovoza 2012.

10 'novih Messija'

Postoji veliki broj igrača koji bi mogli postati novi Messi. Naravno, samo je jedan Leo i ne kažem da bi oni mogli igrati kao on, ali bi mogli postati nove zvijezde.
Svi ovi igrači mogu igrati na poziciji na kojoj igra Messi i to je veoma važno, jer njeguju isti stil igre, kao i vještine, a mogli bi imati isto tako veliki uticaj na sam tim zbog potencijala koji nude, stoga ovi igrači bi mogli postati novi Messi.
Pokušali smo da listu sastavimo samo od igrača koji su mlađi od 21 godinu, s obzirom da sam Messi ima 25, ali postoji samo jedan stariji igrač. Takođe, izbacili smo igrače poput Edena Hazarda, Maria Gotzea i Neymara jer su oni već bili na ovakvim listama.
Pa da pogledamo 10 igrača koji bi mogli postati novi Leo Messi!
Cristian Tello
Godine: 20
Cristian Tello se javnosti predstavio ove sezone, postigavši 7 golova u 22 nastupa. Barcin dječak posjeduje dosta vještina u svom arsenalu, kao što su visok tempo, vješt je sa loptom, i ekifasnost u završnici.
On možda neće postati sjajan u dodavanju kao Messi, a možda ni ne bude obavljao dosta zadaća u veznom redu, ali Tello ima izvanredne vještine slične argentinskom čarobnjaku, koje bi u budućnosti mogle da budu od velikog značaja, kako za klub, tako i za reprezentaciju.
Gerard Deulofeu
Godine: 18
Dok sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta naglašava da Deulofeua ne bi trebalo uspoređivati sa Messijem, to se konstantno događa još od njegove sjajne igre na Europskom prvenstvu za igrače ispod 17 godina.
Deulofeu je očigledno dobro upoznat sa psihologijom nogometa koju njeguje Barcelona, a s obzirom da je veoma mlad, još ima dosta toga da nauči, ali sigurno je da ima potencijala i potrebne vještine da postane sjajan igrač.
Xherdan Shaqiri
Godine: 20
Xherdan Shaqiri će tek trebati da se dokaže u sezoni koja je pred nama, jer će u Bayernu igrati sa velikim igračima, kao što su Arjen Robben i Franck Ribery.
Mladi Švicarac će dobiti priliku da pokaže svoje vještine u Bundesligi, sa mogućnosti da osigura svoje mjesto u prvom timu, kao i mogućnost da postane veliki igrač.
Raheem Sterling
Godine: 17
Raheemu Sterlingu je tek 17 godina, ali već polako počinje da se bori za prvo mjesto u timu Liverpoola. Možda u ovom prijelaznom roku ode na posudbu, ali talent je neosporiv.
Osigurao je naslov za Liverpulov mlađi tim sa postignutih pet golova u poslednjoj utakmici.
Ahmed Musa
Godine: 19
Ahmed Musa je možda jedini igrač na ovoj listi koji nije bio uspoređivan sa Messijem, ali nema veze.
Musa će sigurno u bliskoj budućnosti postati velika nigerijska zvijezda, koja svojim vještinama dosta posjeća na Argentinčevu. Može igrati i kao napadač, i kao krilni igrač, a bilo je i navoda da bi mogao potpisati za Arsenal.
Ryo Miyaichi
Godine: 19
Ryo Miyaichi nas je zadivio tokom drugog dijela sezone u Boltonu, a mogao bi i da krene stopama svog kolege Alexa Oxlade-Chamberlaina i sljedeće sezone preći u Arsenal.
Svojim talentom nas je zadivio u Feyenoordu, a vještinom i upornošću koju posjeduje, mogao bi da postane glavna zvijezda kluba i reprezentacije.
Eugene Konoplyanka
Godine: 22
Eugena Konoplyanka smo upoznali tokom Eura 2012 i siguran sam da vas je zadivio. Ukrajinski reprezentativac posjeduje sve vještine koje su mu potrebne da postane veliki igrač i da se preseli na veliku scenu.
James Rodriguez
Godine: 21
James Rodriguez je sličan Messiju već samim tim što posjeduje izvanredne vještine igre lijevom nogom. Kolimbijski krilni napadač je postao standardan član Porta, a ako u ovom prelaznom roku Hulk i Joao Moutinho napuste klub, mogao bi postati glavna zvijezda.
Juan Iturbe
Godine: 19
Možda je uspoređivanje sa njegovim sunarodnjakom Leom Messijem preuranjeno, jer u tek prvoj sezoni sa Portom i nije ima baš dosta prilike da se dokaže, ali pred njim je zasigurno svijetla budućnost.
Seung-Ho Paik
Godine: 15
Prije svega, ako sam pogrešno napisao ime, krivite Barcelonin blog, a kao drugo, znam da sam rekao da igrač mora igrati  na istoj poziciji kao Messi, što i mislim da igra, ali Seung-Ho Paik je na zvaničnom blogu Barcelone svrstan u vezne igrače.
Iskreno, video i ne pokazuje baš preveliku sličnost sa Messijevim vještinama sa loptom, ali Seung-Ho je dobio nadimak “korejski Messi“, pa stoga ćemo mu dati vremena da pokaže svoj talenat. (D.D.)

FCBHR

07.08.2012.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...