nedjelja, 19. kolovoza 2012.

NAJAVA: Vilanova nastavlja Guardiolinim putem


Dva sata nakon najvećeg rivala, na teren će po prvi puta u novoj sezoni istrčati i igrači Barcelone. Za razliku od momčadi iz glavnog grada u Barci je bilo nešto prometnije, pa su tako dovedeni Jordi Alba i Alex Song. Kamerunac iz Arsenala potpisao je ugovor tek u subotu, pa danas još neće biti u konkurenciji za nastup. Ne treba zaboraviti niti na promjenu na trenerskoj klupi gdje je sada zajeo Tito Vilanova, ali to je još stara vijest, a i njegov dolazak ne bi trebao izazvati nikakve drastične promjene.

Na konferenciji za novinare dan prije starta sezone Tito Vilanova govorio je o ambicijama i ciljevima njegove momčadi:

"Ove sezone moja je namjera osvojiti sve, svako natjecanje u kojem igramo, a da bismo došli do toga moramo ići utakmicu po utakmicu i razmišljati samo o prvom sljedećem protivniku."

Ovakve izjave o razmišljanju samo o sljedećem protivniku nisu baš inovativne, a nekih većih inovacija neće biti niti u Villanovinoj Barci:

"Moja će momčad imati kontinuitet s onom koju je vodio Guardiola. Mislim da je to ono što naši navijači  žele vidjeti. U Barceloni se ništa nije promijenilo, naša je filozofija ostala ista, a promijenila se samo osoba koja ju prenosi na igrače."

O protivniku:

"Oni su još prošle sezone pokazali koliko mogu biti neugodni za nas kada su nam stigli vodstvo od 2-0. Na početku sezone uvijek treba biti oprezan, jer nam se već prijašnjih godina znalo događati da prospemo bodove u uvodu."

Villanova danas ne može računati na ozljeđene Thiaga i Cuencu. Tijekom tjedna bilo je upitnika i oko spremnosti Carlesa Puyola, ali posljednje je treninge normalno odradio. Prema najavama u španjolskim medijima od prve minute ipak će par sa Piqueom činiti Mascherano, dok će Puyol na klupu.

Današnji Barcin protivnik, Real Sociedad, nije bio pretjerano aktivan na ljetnom "mercatu". Najbolji posao odrađen je otkupom ugovora Carlosa Vele iza kojeg je odlična sezona u dresu momčadi iz San Sebastiana. Iz Rome je na posudbu doveden mladi lijevi bek Jose Angel, a kupljen je još i veznjak Chori Castro iz Mallorce. Od bitnijih prošlosezonskih igrača spomenimo tek odlazak braniča Vadima Demidova u Eintracht, te oproštaj od aktivnog igranja veznjaka Mikela Aranburua.

Na klupi baskijskog kluba ostao je francuski trener Montanier koji je uoči odlaska na Camp Nou svjestan kakva ga utakmica očekuje:

"Barca će sigurno dominirati, imati će posjed lopte, ali to je i normalno s obzirom na individualnu i kolektivnu kvalitetu koju imaju. Međutim, u jednoj je utakmici sve moguće, mi ćemo odigrati na svom maksimumu i nadati se dobrom rezultatu."

U Kataloniji francuski stručnjak ne može računati na ozljeđene Davida Zurutuzu i Iniga Martineza.

19.08.2012.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...