četvrtak, 23. kolovoza 2012.

KOLUMNA: Zašto će Barça osvojiti i ovaj Superkup?


Real Madrid bi trebao da se pomiri sa tim, da će u El Clasicu koji je pred nama, Barça pobijediti. Bez obzira na to, u velikim utakmicama kao što je El Clasico, pobjeđuje ekipa koja ima jak kolektiv i dosta dobrih pojedinaca. U tome je trenutno Barcelona najbolja i u tom segmentu joj Real neće moći parirati.

Ne proizilaze sve brige za Real iz toga da nisu u stanju parirati Barci, već zbog činjenice da su igrači Blaugrane dosta jači psihički, što je veoma bitno u ovakvim utakmicama.

Leo Messi u velikoj formi

Chicago Bullsi su 1990. godine pobijedili, jer su imali Michaela Jordana. Reprezentacija Brazila je 1994. godine osvojila Svijetsko prvenstvo jer je Romario bio na vrhuncu igre, kao što je i sada slučaj sa Leom Messijem. Iako mu je tek 25 godina, osvojio je sve značajnije nagrade kao i individualne.

Postoje li uopće riječi kojima bi mogli opisati igrača koji je u prošloj sezoni postigao 73 gola? A što je sa 29 asistencije? Također ne zaboravimo njegove nastupe za Argentinu u 2011. godini, gdje je zabilježio 3 gola i 2 asistencije.

Ipak, najstrašniji dio je taj, da on nije jedini.

David Villa se napokon vratio

U slučaju da niste čuli, Villa se vratio na teren, nakon odsustva od 8 mjeseci zbog loma noge. Vratio se u velikom stilu, postigavši gol protiv Real Sociedada.

Oporavljeni Villa, daje Barçi još jednog ozbiljnog igrača za završnicu, uz Messija. Ozbiljan problem za protivničke obrane.

Odsustvo Pepea ne garantira odsustvo problema

A sada da se osvrnemo na stanje kuluba iz španjolske prijestolnice.

Ne samo da će se susresti sa jednim od najjačih napada na svijetu, nego će to uraditi bez svog najboljeg obrambenog igrača.

Pepe neće moći nastupiti, zbog gadnog sudara za Casillasom, na prvoj utakmici La Lige protiv ekipe Valencije. Pepe vjerojatno neće biti na raspolaganju Los Blancosima u sljedeće 4 utakmice.

Čini se da Cristiano Ronaldo i nije baš u formi

Prva utakmica ne određuje ostatak sezone, ali lako bi i mogla, očigledno je da se Realu ne piše najbolje.

Ronaldo, po svemu sudeći u utakmici protiv Valencije i nije bio baš prisutan mislima, izgledao je veoma nezainteresirano. To ne mora da znači da trenutno nije u formi, možda je to bila u pitanju samo ta utakmica.

Kako god, Real Madridu su trenutno potrebni svi igrači i to u najboljem izdanju, kako bi mogli da pariraju Barceloni.

Barça BiH
23.08.2012.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...