četvrtak, 23. kolovoza 2012.

NAJAVA: Barcelona vs. Real Madrid


Ove godine u španjolskom Superkupu opet će se naći Real i Barcelona, ali u ponešto izmijenjenim ulogama, ovog puta Real ulazi u natjecanje kao prvak, a Barcelona kao osvajač kupa.

Za sam početak trener gostiju Jose Mourinho pokušao je umanjiti značaj trofeja:
- Odmah potpisujem gubitak Superkupa ako to znači da ću osvojiti naslov prvaka.

Naravno da Mourinho pili naopako, jer gubitak trofeja od najvećeg "neprijatelja" nikad nije dobar način kako započeti sezonu.

Superkup možda i nije najcjenjeniji trofej, ali derbi Madrida i Barcelone uvijek je poseban događaj oko kojeg se podiže mnogo medijske prašine. 

Ovog puta oglasila se i Barcina legenda, Johan Cruyff, koja je okrznula suparničkog trenera:
- Nitko nikada Mourinha nije nazivao posebnim, a sada si je on dodijelio taj nadimak i valjda bi htio da mu to piše i na dresu. Kao igrač nikada nije ništa napravio i ovo je prvi puta da uspijeva nešto osvojiti. No, filozofija svakog kluba treba biti stvaranje igrača, a ne kupovina.

Barcelona je u novu sezonu krenula poprilično uvjerljivo svladavši na domaćem terenu Real Sociedad, a dva puta se na listu strijelaca upisao Lionel Messi. Omaleni Argentinac glavna je tema novinskih tekstova uoči "Superclasica", jer su precizni statističari izračunali da rivalima iz Madrida nije zabio gol točno 362 minute. Za razliku od njega, Cristiano Ronaldo zabio je na svakom od tri posljednja gostovanja na Nou Campu.

U premijernoj utakmici sezone za Barcu nije nastupio Alexis Sanchez, ali s njim je sve u redu i danas će konkurirati za nastup od prve minute, iako Villanova o njemu nije donio konačnu odluku. Alex Song koji je došao iz Arsenala i nije konkurirao za nastup u prvenstvu danas će biti u konkurenciji, ali prema vlastitom priznanju još uvijek nije spreman za 90 minuta.  Protiv Sociedada nakon dugo vremena zaigrao je i David Villa, čak je i zabio gol, ali svoju će priliku vjerojatno čekati s klupe. U Barceloni danas ne mogu računati na Thiaga Alcantaru, Cuencu i Abidala.

Real je u prvom prvenstvenom kolu dominirao protiv Valencije, čak je i poveo u ranoj fazi utakmice, ali na kraju se morao zadovoljiti jednim bodom.

- Nema smisla sada naricati za sudbinom, niti tražiti bilo kakve isprike za nastup protiv Valencije. Ovakva situacija nije ništa novog za nas. Ne treba raditi dramu od jednog remija. Nadamo se da ćemo s vremenom rasti u formi, to je normalan razvoj. Mirni smo, isprike ne tražimo i znamo da će stvari sjesti na svoje - smirivao je situaciju nakon neriješenog ishoda Jose Mourinho.

U tom je susretu nakon sudara s Casillasom nastradao branič Pepe koji je čak i završio u bolnici. Prema prvim vijestima ne radi se o ozbiljnijoj ozljedi, ali Portugalca danas na Nou Campu nećemo vidjeti, a njegovo bi mjesto trebao zauzeti Raul Albiol.

dvoznak.com
23.08.2012.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...