petak, 17. kolovoza 2012.

Messi vrjedniji od Ronalda, a zajedno vrijede kao cijeli Liverpool!

Stručnjaci iz Transfermarkta revalorizirali su španjolsko „tržište nogu“ uoči početka nove sezone...

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo dosegli su magičnu granicu od stotinu milijuna eura. Messi je čak probio „stotku“ za dvadeset milijuna, dok je Ronaldo „zapeo“ na točno stotinu milijuna. Argentinac i Portugalac ukupno vrijede gotovo kao cijela momčad Liverpoola koja je procijenjena na 228 milijuna eura.

Novo pojačanje Barclone Jordi Alba udvostručio je svoju vrijednost, pa sada umjesto deset vrijedi dvadeset milijuna eura. Međutim, čak sedmorici igrača Barcelone pala je vrijednost i nalaze se među 20 najvećih gubitnika nove valorizacije. Ericu Abidalu i Davidu Villi pala je vrijednost zbog zdravstvenih razloga, a Daniju Alvesu, Xaviju i Carlesu Puyolu najvjerojatnije zbog starosne dobi. Među sedmoricom najvećih Barcinih „gubitnika“ još su Adriano i Victor Valdes.

No ipak, najveći gubitnik dolazi iz redova Real Madrida, najvećeg rivala Barcelone. Brazilcu Kaki pala je vrijednost za čak 12 milijuna eura i sada iznosi „samo“ 18. Real među dvadesetoricom najvećih gubitnika ima dva igrača manje od Barce: Uz Kaku, na toj su listi još Lassana Diarra, Nuri Sahin, Raul Albiol i Fabio Coentrao.

Prema novim podacima Barcelonina momčad vrijedi 631 milijun eura, a Realova 552.5 milijuna.

17.08.2012.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...