subota, 18. kolovoza 2012.

SLUŽBENO: Alex Song je novi igrač Barcelone!


Nakon brojnih nagađanja i različitih vijesti o prelasku Songa u redove Barcelone, danas smo konačno dočekali i službenu potvrdu ovog transfera. Song će sa katalonskim klubom potpisati petogodišnji ugovor, a Arsenal će za ovaj transfer dobiti oko 19 milijuna eura....

Kao što je većina medija danas pisala, Alex Song je i službeno objavljen kao novi igrač Barcelone nakon završetka današnje utakmice Arsenala protiv Sunderlanda. Nakon Henryja, Hleba i Fabregasa, Song će biti četvrti igrač Arsenala u posljednjih pet godina koji se odlučio na prelazak u katalonski klub.

Song će sa Barcelonom potpisati petogodišnji ugovor, a Barcelona će na račun Arsenala za ovaj transfer uplatiti 19 milijuna eura. Odštetna klauzula iznosit će visokih 80 milijuna eura. Klub je također objavio raspored predstavljanja ovog igrača na Nou Campu, u ponedjeljak ujutro će Song prvo obaviti medicinske pretrage i slikati se pred klupskim grbom. Popodne oko 17 sati će potpisati ugovor u prostorijama kluba, a navijačima će biti predstavljen navečer u 21 sat, kada će se odigrati i utakmica Gamper Kupa protiv Sampdorije.

Alex Song je 24-godišnji kamerunski veznjak koji igra na poziciji centralnog veznjaka. Za reprezentaciju Kameruna nastupa od 2005. godine, kada je imao samo 16 godina, a iste godine je stigao i na posudbu u Arsenal iz Bastije. U 7 godina u Arsenalu upisao je 138 nastupa, a mrežu je zatresao 7 puta. 

Song je prošle sezone upisao 11 asistencija za Arsenal. Upravo je ta njegova sposobnost guranja suigrača u gol-šanse, kao i univerzalnost, jer može pokriti više pozicija u veznom redu, ono što je najviše ponukalo Barcelonu za dovođenje kamerunskog reprezentativca.

Barça Balkan
18.08.2012.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...