petak, 1. srpnja 2011.

David Villa Sanchez


David Villa Sanchez
Datum rođenja: 03. prosinca 1981.
Nacionalnost: Španjolac
Pozicija: Napadač
Broj na dresu: 7

David Villa je u Barcelonu prešao 21. svibnja 2010. godine, samo pet dana nakon što je Barcelona osvojila drugi uzastopni naslov prvaka Španjolske pod vodstvom Pepa Guardiole. David Villa je svoju prvu profesionalnu utakmicu odigrao za ekipu Real Zaragoze, ali je slavu stekao igrajući za Valenciju. Rođen je u Asturiji, rudarskoj pokrajini na sjeveru Španjolske. Njegov otac bio je rudar. Villa se pridružio mladoj momčadi Sporting Gijona, da bi ubrzo bio prebačen u prvi tim ovoga kluba.

On je 11. Asturijanac koji nastupa za Barcelonu - njegovi najpoznatiji sunoradnjaci koji su nastupali za Barcelonu su Quini, poznati igrač Barcelone iz osamdesetih godina 20. stoljeća, i bivši kapetan Barcelone - Luis Enrique. Obojica su Villu preporučili Barçi.

David Villa slavu je stekao slavu zahvaljujući sposobnosti da postigne dosta pogodaka. U ni jednoj od sedam sezona koliko je nastupao u La Ligi nije postigao manje od 15 pogodaka. Prije dolaska u Barcelonu proveo je dvije godine u Zaragozi (2003 - 2005) i pet godina u Valenciji. U tih sedam sezona upisao je 239 nastupa, te je postigao 140 golova.

Unatoč njegovim kvalitetama osvojio je vrlo mali broj nagrada sa klubovima za koje je nastupao - dva Kupa Kralja i jedan Španjolski Super Kup. Što znači da se priključio Barceloni sa mnogo želje za uspjehom i trofejima. Villa je također bio ključni dio reprezentacije Španjolske na Mundijalu u Južnoj Africi, jer je postigao više golova nego bilo koji drugi igrač Španjolske. Sa pet postignutih golova bio je najbolji strijelac Španjolske na Svjetskom prvenstvu, a prvo mjesto liste strijelaca dijelio je sa Müllerom (Njemačka), Sneijderom (Nizozemska) i Forlanom (Urugvaj).

On nije osobito velik za napadača (175 centimetara visok i 69 kilograma težak). Njegova glavna vrlina je sposobnost da puca sa obje noge. Kao dijete, imao je zdravstvenih problema sa svojom desnom nogom pa se fokusirao na svoju lijevu, te je tako na kraju postao igrač koji dobro igra sa obje noge. Osim toga on je odličan igrač u igri s glavom - autentičan stroj za golove.

Osim njegove šuterske sposobnosti, 'El Guaje', kako ga se često naziva, je nevjerojatno brz i pokretan - igrač koji uvijek traži dodavanje u prostor. Villa je također poznat kao igrač koji uvijek naporno radi za momčad i koji izvršava konstantni pritisak na protivničke obrane. On je karizmatičan igrač, pobjednik, koji može okrenuti tijek utakmice u bilo kojem trenutku.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...