petak, 1. srpnja 2011.

Pedro Rodríguez Ledesma



Pedro Rodríguez Ledesma
Datum rođenja: 28. srpnja 1987.
Nacionalnost: Španjolac
Pozicija: Napadač
Broj na dresu: 17

Ovaj krilni napadač Barcelone rođen je na Santa Cruzu (Tenerife). Pridružio se mladim strukturama Barcelone u kolovozu 2004. godine iz kluba CD San Isidro.

Nakon tri sezone u rezervnoj momčadi, Pedro je okus prvog tima osjetio u sezoni 2007/08. Odigrao je tada dvije utakmice, obje na Camp Nou, jednu protiv Murcije, drugu protiv Valladolida. Ali on je najveći dio iste te sezone proveo u Barceloni B, te im je pomogao pri promociji u diviziju 2B. Tada je postigao 6 pogodaka u 36 susreta.

Kada je Guardiola postao prvi trener Barcelone, pozvao je Pedra u prvi tim, jer ipak ga je on poznavao najbolje, samim tim što je trenirao prvo B tim. Pedro je bio jedan od najkorisnijih igrača u predsezoni 2008/09. Kako je sezona napredovala, Pedro je počeo igrati u svim natjecanjima, ponajviše u Kupu Kralja i odigrao je i utakmicu i finale Lige Prvaka. Ukupno se pojavio u 14 utakmica u toj istoj sezoni, ali nije postigao nijedan gol.

20. kolovoza 2009. godine Pedro potpisuje ugovor kao prvotimac Barcelone, nakon što je bio jedan od najboljih strijelaca u predsezoni. U 2009. godini Pedro je dao gol u Ligi, Kupu Kralja, Ligi Prvaka, Europskom i Španjolskom Superkupu, te u Svjetskom Klupskom natjecanju i tako je postao prvi igrač na svijetu kojem je to uspjelo. Bez sumnje, veliki je utjecaj imao na tu sezonu. Postigao je 10 golova u osvojenih 99 bodova te sezone.

Njegovi izvanredni nastupi na klupskoj razini doveli su ga u Španjolsku momčad na Svjetsko prvenstvu 2010. godine, kada njegova država i postaje prvak svijeta. U početnih 11 bio je u polufinalu i finalu i tako postaje jedna od ključnih figura pobjede svoje reprezentacije.

Iako se Pedro obično oslanja na igru lijevom nogom, on je u suštini dešnjak. Ova njegova svestranost daje mu mogućnost da može igrati i na lijevoj i na desnoj strani. Odličan je u pronalaženju prave pozicije za šut, ima snažan udarac, ponajviše s velike udaljenosti.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...