petak, 1. srpnja 2011.

Alexis Alejandro Sánchez


Alexis Alejandro Sánchez
Datum rođenja: 19. prosinca 1988.
Nacionalnost: Čileanac
Pozicija: Napadač
Broj na dresu: 9

Alexis Sánchez postao je igrač Barcelone 21. srpnja 2011. godine nakon što su Katalonci i Udinese dogovorili uvjete oko njegovog transfera. Čileanac se klubu pridružio sa 22 godine, te je on također prvo pojačanje Barcelone u sezoni 2011/12.

Rođen 19. prosinca 1988. godine u gradu Tocopilla (Čile), Sánchez je nogometnu karijeru započeo sa 15 godina u lokalnom Cobrelou. Profesionalni debi zabilježio je sa samo 16 godina, 12. veljače 2005. godine. U prvoj sezoni odigrao je 38 utakmica i postigao 3 gola. U srpnju 2006., Cobreloa je prodala Alexisa Udineseu, koji ga je odmah poslao na posudbu u jedan od najboljih čileanskih klubova, Colo-Colo. Tamo je odigrao 48 utakmica i postigao 9 golova. U sezoni 2007/08, Udinese ga je ponovno poslao na posudbu, ovaj puta u River Plate. Tamo je proveo također samo jednu sezonu, ali je impresionirao sve sa svojim 31 nastupom.

U sezoni 2008/09, Udinese je konačno odlučio dovesti Alexisa u svoju momčad, kada je imao samo 19 godina. Trebalo mu je nekoliko mjeseci da se prilagodi životu u Europi, ali su Talijani ubrzo shvatili da su napravili pravu odluku. Odigrao je 43 utakmice, te postigao 3 pogotka. U sezoni 2009/10 bio je još bolji, u 36 nastupa zabilježio je 6 pogodaka.

Sezona 2010/11 je bila ta u kojoj je Alexis Sánchez eksplodirao. Odigrao je nevjerojatnu sezonu te je imenovan igračem godine u Seriji A. Odigrao je ukupno 33 utakmice, 31 u ligi, te je postigao najviše pogodaka do tada, dvanaest. Također je zabilježio nekoliko asistencija i privukao interes nekoliko najvećih klubova na svijetu. Ali nakon dugih pregovora, ipak se odlučio za Barcelonu.

Alexis može igrati na bilo kojoj poziciju napadu, iako preferira desnu stranu. Brzina mu je najjače oružje. Nevjerojatan je u promjeni smjerova i pronalaženju slobodnog prostora u kojem zna primiti loptu i pucati na gol. On je oportunistički igrač, te dokazani strijelac. U izvanrednom je fizičkom stanju i iako je u suštini napadač, često može napraviti pritisak na protivničku obranu, te je svjestan važnosti povratka bilo koje izgubljene lopte.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...