petak, 1. srpnja 2011.

Alexandre Song Billong

Alexandre Song Billong
Datum rođenja: 09.09.1987.
Nacionalnost: Kamerunac
Pozicija: Zadnji vezni
Broj na dresu: 25



Alex Song je predstavljen kao novi igrač Barcelone 21. kolovoza 2012. godine i bio je drugo pojačanje u eri Tita Vilanove, nakon što je prethodno stigao Jordi Alba. Kamerunac, koji je sedmi Afrikanac koji nosi dres Barçe, je stigao iz Arsenala za iznos od 19 milijuna eura, a otkupna klauzula je postavljena na 80 milijuna eura.

Alexandre Dimitri Song Billong je rođen u Douali (Kamerun) 9. rujna 1987. godine. 2004. godine se preselio i s ekipom Bastije potpisao prvi profesionalni ugovor (imao je 17 godina). U svojoj prvoj sezoni u Europi, zabilježio je 32 nastupa i privukao pažnju Arsenala, koji je ga odlučio dovesti.

U londonskoj ekipi je u prvoj sezoni odigrao 9 utakmica, a debi je zabilježio u utakmici protiv Evertona na Highburyju (njegova ekipa je pobijedila s 2:0). Tijekom zimskog prijelaznog roka sezone 2006/07, Arsenal ga šalje na posudbu u Charlton Athletic. Međutim, prije ovog transfera je postigao prvi gol za 'Topnike', a bilo je to u njihovoj pobjedi protiv Liverpoola na Anfieldu od 3:6.

Sljedeće sezone, Song se vratio u Arsenal, a tijekom sezone 2007/08 je započinjao sve više utakmica pod vodstvom francuskog stručnjaka Arsena Wengera, naročito pri kraju sezone. Do sezone 2008/09 je uspio izboriti mjesto u prvoj ekipi i igra kompletnog veznog reda je zavisila od njega. Prije prelaska u Barcelonu, Kamerunac je odigrao 7 sezona u Premiershipu, gdje je odigrao 150 utakmica i postigao sedam pogodaka.

Što se kamerunske reprezentacije tiče, redovan je izbor izbornika posljednjih godina, a bio je ključni član ekipe koja je završila druga na Afričkom kupu nacija igranom 2008. godine (održanom u Gani).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...