petak, 1. srpnja 2011.

Andreu Fontàs Prat


Andreu Fontàs Prat
Datum rođenja: 14. studenog 1989.
Nacionalnost: Španjolac
Pozicija: Branič
Broj na dresu: 24

Andreu Fontàs Prat rođen je 14. studenog 1989. godine u Banyolesu (Girona). Visok je 186 centimetara i igra na poziciji lijevog beka. Prvoj momčadi pridružio se 16. ožujka 2011. godine kada je imao 21 godinu, a zamijenio je Erica Abidala, koji je podvrgnut operaciji nakon što mu je dijagnosticiran tumor u jetri.

Već u šestoj godini počinje trenirati nogomet u lokalnom klubu Banyoles gdje trenira do svoje šesnaeste godine. Nakon toga pravi korak naprijed u svojoj karijeri, prelaskom u mnogo jači klub Gironu, ali tamo se nije zadržao dugo. Njegove odlične partije u dresu Girone ne prolaze neopaženo, te nakon jedne godine provodene u ovom klubu prelazi u Barcelonu.

Nakon jedne sezone u mlađim kategorijama Barçe, Fontas biva promoviran u Barçu B, te odmah zadobiva povjerenje Luis Enriquea i bilježi solidnih dvadeset nastupa u svojoj debitantskoj sezoni, te dobiva poziv za Španjolsku U-19 reprezentaciju. Sljedeća sezona je za njega bila još bolja, bilježi 27 nastupa te je jedan od ključnih igrača Luis Enriquea u ekipi koja je izborila ulazak u drugu ligu. To je bila i preporuka Luisu Milli da ga pozove u Španjolsku U-21 reprezentaciju.

Fontas je lijevi središnji branič izuzetne mirnoće budući da elegantno rješava situacije i obavlja zadaće i pod najintenzivnijim pritiskom. Nakon što je karijeru počeo u veznom redu, prešao je u obranu i tu pokazao da je prirodni obrambeni igrač te i dan danas igra u obrani. Svoj debi za prvi tim Barcelone zabilježio je u utakmici protiv Racing Santandera.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...