petak, 1. srpnja 2011.

Javier Alejandro Mascherano


Javier Alejandro Mascherano
Datum rođenja: 08. lipnja 1984.
Nacionalnost: Argentinac
Pozicija: Vezni igrač
Broj na dresu: 14

Javier Mascherano je predstavljen kao igrač Barcelone 30. kolovoza 2010. godine, nakon što je ovaj autoritativni veznjak napustio Liverpool. 'El Jefecito', nadimak po kojem je ovaj Argentinac poznat, je igrač koji je dobivao poštovanje gdje god je igrao. Svoju nogometnu karijeru započeo je pod vodstvom Manuela Pellegrinija u River Plateu, nakon što je već nastupio za Argentinu u utakmici protiv Uragvaja.

Nakon što je impresivno odigrao dvije sezone u Riveru, Mascherano je prešao u brazilski Corinthians te sa njima osvojio ligašku titulu. Zbog toga je privukao pažnju Europskih klubova, te je još jednom promijenio klub nakon što ga je West Ham United odlučio dovesti u svoje redove. Londonski klub kupio je njega i njegovog suigrača Carlosa Téveza za ukupnu odštetu od 35 milijuna dolara.

U siječnju 2007. godine, Mascherano je još jednom promijenio klub, ovaj put selivši se u sjeverozapad Engleske kako bi se pridružio momčadi Liverpoola, ali je propustio susret u Ligi prvaka sa Barcelonom tog proljeća. Na Anfieldu je tvorio smrtonosni vezni trio uz Stevena Gerrarda i Xabija Alonsa. Tijekom svoje tri i pol godine u Liverpoolu, osvojio je samo Ligu prvaka.

30. kolovoza 2010. godine Mascherano je potpisao četverogodišnji ugovor sa Barcelonom. Klub ga je doveo kako bi popunio rupu u sredini veznog reda nakon odlaska Yaya Tourea u Manchester City.

Mascherano je jedini argentinski igrač koji je osvojio dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Nakon što je prvo osigurao osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, 4 godine kasnije pomogao je svojoj zemlji da ponovi uspjeh u Pekingu, gdje je nastupio zajedno sa Lionelom Messijem. Ova dva igrača Barcelone također su zajedno igrali za Argentinu na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Javier Mascherano (rođen 8. lipnja 1984. godine) ima autoritet i prisutnost na sredini terena. Kapetan Argentine prirodni je vođa, te je nevjerojatan u oduzimanju lopte protivnicima i zaštitivanju obrane. On je veliki borac, brz je i izuzetno fizički spreman. Sjajan je defanzivac i svojim primjerom ponašanja na terenu podiže nivo determinacije čitave ekipe na jedan viši nivo. On kruži po sredini terena te često namješta kontre svojim suigračima u napadu. On je tehnički darovit te ima dobar šut iz daljine, kao i talent za taktiku i disciplinu. Njegova savjesnost i smisao za pozicioniranje čine ga strahovitim igračem.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...