petak, 1. srpnja 2011.

Adriano Correia Claro


Adriano Correia Claro
Datum rođenja: 26. listopada 1984.
Nacionalnost: Brazilac
Pozicija: Branič
Broj na dresu: 21


Adriano se Barceloni pridružio 17. srpnja 2010. godine u dobi od 25 godina, nakon što je nastupao za Sevillu tijekom prijašnjih 6 sezona. Brazilac je drugo pojačanje Barcelone u ljetu 2010. godine, a doveden je odmah nakon Davida Ville u lipnju.

Adriano Correia Claro (26. listopada 1984. godine, Curitiba) potpisao je četverogodišnji ugovor, sa opcijom produživanja još jedne sezone, a osim toga u ugovor je postavljena odštetna klauzula od 90 milijuna eura. Nakon što je igrao mali nogomet kao dječak, prešao je u Sevillu iz Brazilskog kluba Coritibe, gdje je debitirao sa 18 godina. Za Sevillu je nastupao u šest sezona, od 2004. do 2010. godine.

Brazilac je prikupio impresivan broj medalja sa Sevillom, osvojivši najmanje jednu titulu u 4 sezone od ukupno 6 sezona u klubu. Posljednja medalja koju je osvojio je bio Španjolski Kup odigran na Nou Campu pri kraju sezone 2009/10 u kojem su svladali momčad Atletico Madrida. Odigrao je ukupno 157 utakmica za Sevillu te je postigao 11 ligaških pogodaka.

Adriano je također bio dio Brazilske reprezentacije ispod 20 godina, koja je 2003. godine osvojila Svjetsko prvenstvo, a sudjelovao je i u osvajanju Copa Americe 2004. godine.


Jedna od najboljih vještina koje Adriano posjeduje je igra na mnogo različitih pozicija. Njegova vještina i sposobnost za odlazak u kontranapad su uvijek izraženi bez obzira igra li na lijevom ili desnom boku te njegov napadački instinkt i naporan rad također znače da može odigrati i na pozicijama u veznom redu.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...