srijeda, 11. travnja 2012.

Barcelona stavila veliki pritisak na Real


Nogometaši Barcelone nastavili su svoj pobjednički niz i u 33. kolu španjolskog nogometnog prvenstva u kojem su na svom stadionu dočekali Getafe i slavili sa sigurnih 4:0.

Nakon što je Real Madrid u prošlom kolu na Santiago Bernabeu odigrao samo 0:0 protiv Valencije snovi o naslovu prvaka u Barceloni su ponovo postali stvarnost. Gostovanje Getafea na Camp Nou bila je idealna prilika za igrače trenera Pepa Guardiole da s novom pobjedom dođu na samo jedan bod zaostatka za Kraljevskim klubom.

Od samoga početka susreta Barcelona je krenula odlučno da što prije riješi pitanje pobjednika te da stavi novi teret na leđa nogometašima Josea Mourinha uoči gostovanja kod gradskog rivala Atletica.

Već u 13. minuti Lionel Messi je proigrao Alexisa Sancheza koji s ruba šesnaesterca zabija za vodstvo domaćina. Pritisak Barcelone se nastavio i kako se poluvrijeme bližilo kraju gosti su se sve teže branili. Kada su svi očekivali posljednji sudački zvižduk u prvih 45 minuta, Andres Iniesta je petom asistirao Messiju koji postiže svoj 39. pogodak u prvenstvu i osigurava svojoj ekipi miran odlazak na odmor.

O dominaciji domaćina najbolje govori podatak da igrači Getafea u prvome dijelu nisu uputili niti jedan udarac prema vrataru Valdesu. U 67. minuti iz teške situacije je pokušao Cuenca, ali je njegov udarac u korner odbio vratar Moya. Pet minuta kasnije još jednom je po desnoj strani prošao Cuenca, a na njegov centaršut najbolje reagira Sanchez te zabija za 3:0.

Tek što je lopta krenula s centra gledatelji su mogli vidjeti novi pogodak u mreži gostiju koji su se potpuno raspali. Ovoga puta asistencija je pripala Messiju dok je strijelac bio Pedro. Do kraja susreta domaćini su bez problema kontrolirali susret, a publika je mogla uživati u novim čarolijama koje im je priuštio Messi kojeg gosti nisu mogli zaustaviti niti rukama.

U idućem kolu Barcelona gostuje kod Levantea dok će Getafe na svom stadionu dočekati Sevillu. (Sportnet HR)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...