subota, 21. travnja 2012.

Xavi: “Messi je najveći”

U moru dvojbi tko je od dvojca Lionel Messi i Cristiano Ronaldo bolji, brži ili jači, za Barceloninog veznjaka Xavija nema sumnje - Argentinac je najbolji igrač na svijetu.

Veznjak Barcelone Xavi svjestan je svih kvaliteta koje posjeduje Cristiano Ronaldo, ali svejedno smatra da je njegov suigrač Leo Messi bolji igrač.

"Vjerujem, kao i većina ljudi, da je Messi najbolji igrač na svijetu, ali i Cristiano je zaista odličan igrač. Njih dva su igrači koji prave razliku na terenu, ali Messi je ipak malo iznad. Naime, on zabija, asistira, uvijek je uključen u sve akcije i predvodi svaki napad", rekao je Xavi u razgovoru za Gol TV.

Potom je u istom stilu nastavio s pohvalama na račun argentinskog majstora: "On jednostavno radi sve. Čak je i glavom jako opasan, što je nevjerojatno s obzirom na njegovu visinu. Jednom je naš trener rekao da je dominantan u svakom aspektu igre i u pravu je. Nema sumnje, najbolji je, broj jedan."

Pred Kataloncima je dvoboj s njihovim najvećim rivalima te prilika da zaostatak smanje na svega jedan bod, četiri kola do kraja: "Nećemo mijenjati našu filozofiju igre. Madriđani su dosta mijenjali svoj način igre u međusobnim susretima, ali mi smo vjerni svom stilu. Mi težimo što većem posjedu lopte, čime nastojimo kontrolirati utakmicu i lakše doći do pobjede."

"Jednostavno ne možemo mijenjati naš stil. Jednako igramo protiv svih rivala, čak i protiv Reala na njihovom terenu. Nastojat ćemo napadati više nego ikad i ostvariti pobjedu", poručio je Xavi na kraju razgovora. (Sportnet)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...