srijeda, 11. travnja 2012.

Robert Prosinečki: Zaljubljen sam u Barcu, a Messi je najbolji svih vremena


Robert Prosinečki je u inervijuu za Telegraf govorio o kontinuitetu koje koje momčadi trebaju imati, a kao najbolji primjer dao je svoj bivši klub Barcelonu.

- Treba kontinuiteta, a Barcelona je najbolji primjer, 25 godina radi i stvara na isti način. I poslije 25 godina ubire plodove. Napravili su sistem, model i selekciju i sada se vide rezultati. To je sistem koji se razvijao na omladinskoj školi. Svaka selekcija Barce u mlađim kategorijama igra isti sistem kao prva momčad. Kada treneru treba zadnji vezni, on ga samo prebaci iz omladinskog pogona. I što je najvažnije, ne mora ga učiti što i kako da igra, jer taj igra na isti način od kada je poniknuo i lako će se uklopiti. Na treneru je samo da odluči ima li igrač kvalitetu. Ono što nemaju u školi, imaju financijsku moć da nadoknade kupnjom. Nema desnog beka? Nije problem, 35 milijuna za Danija Alvesa!

U katalonski klub je, po vlastitim riječima, zaljubljen.

 - Protiv Barcelone se ne može igrati. Ja sam zaljubljen u Barcelone i mislim da svi koji vole nogomet jedva čekaju da pogledaju meč Barcelone. To je došlo do savršenstva. I kada su sve to doveli do toga, doveli su jednog igrača koji je to sve zaokružio i koji je jagoda na šlagu. To je Messi! Može netko pobijediti Barcu i može i ona kiksati, ali u dvije utakmice ih je gotovo nemoguće poraziti. Pobijedi ih nekad Real, namuči ih Arsenal, ali to je vrlo rijetko.

Prosinečki je za kraj dao mišljenje o najboljem igraču svih vremena.

 - Najbolji suigrač s kojim sam igrao je Ronaldo. Onaj stari Ronaldo. Pravi. Zuba! A, pokraj Ronalda, izdvojio bih Savićevića. Najbolji danas su Messi i Ronaldo i to je sjajno. Možda bi bilo malo glupo da svi navijamo za Mesija, a da nema Ronalda. Ali, moje mišljenje je da se nikada u povijesti nije rodio igrač kao Messi. Ni Pele, ni Maradona... Neke od njih sam gledao, neke nisam. Ali, mislim da je Messi najbolji igrač svih vremena. Ako osvoji SP s Argentinom, onda će se to i potvrditi.
A.R.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...