subota, 14. travnja 2012.

Valdes i Alexis pod prijetnjom žutih kartona


Još samo sedam dana je preostalo do utakmice koja će, najvjerojatnije, riješiti pitanje prvaka Španjolske - utakmice između Barcelone i Real Madrida. 

No, Victor Valdes i Alexis Sanchez su igrači koji će, ako zarade žuti karton u večerašnjoj utakmici protiv Levantea, propustiti utakmicu protiv Reala. Sigurno je da bi to za Barçu bio ogroman hendikep, a na moguće odsustvo Valdesa u El Clasicu se na jučeršanjoj konferenciji za novinare osvrnuo i Pep Guardiola. 

Barçin trener je rekao da će, ako Valdes večeras zaradi 5. žuti karton, na golu stajati zamjenski golman Jose Manuel Pinto. Znamo da je bivši golman Celte iz Viga u ovoj sezoni, uglavnom, branio u utakmicama Kupa i da je pokazao o kakvom se čuvaru mreže radi. Napomenimo i da je branio u finalu španjolskog Kupa igranog na Mestalli kada je Mourinhova ekipa nakon produžetaka stigla do trofeja.

Još jedan igrač je prije ovog kola imao 4 žuta kartona. Radi se o Malijcu Keiti, ali je on lakše ozlijeđen i nije uvršten na popis putnika u Valenciju. Dakle, igrat će u El Clasicu. Ipak, i trener ekipe iz glavnog španjolskog grada, Jose Mourinho ima razloga za brigu. Xabi Alonso je u pobjedi protiv Atletico Madrida dostigao limit žutih kartona i propustit će utakmicu protiv Sportinga, ali će biti u mogućnosti da igra utakmicu na Nou Campu. Međutim, ako Di Maria, Coentrao ili Cristiano Ronaldo zarade karton u večerašnjoj utakmici, propustit će utakmicu protiv Barçe. 

Utakmica između Barcelone i Real Madrida se igra 21. travnja sa početkom u 20:00 sati, dok će izabranici Pep Guardiole 18. i 24. travnja igrati utakmice 1/2 finala Lige prvaka protiv Chelsea.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...