srijeda, 18. travnja 2012.

Guardiola na Stamford Bridgeu: "Ne preuzimam Chelsea, to je fantazija"


Trener Barcelone Josep Guardiola je prema procjeni upućenih novinara "broj 1" na popisu želja vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča kada je u pitanju izbor novog menadžera. Zato je u najavi utakmice na Stamford Bridgeu komentirao zanima li ga posao na klupi večerašnjeg protivnika. 

Roberto di Matteo postavljen je kao privremeno rješenje do kraja sezone nakon odlaska Portugalca Andrea Villas-Boasa. Unatoč tome što neiskusnom talijanskom treneru ide dobro, nagađanja o novom treneru ne prestaju. 

Guardiola nije ni trepnuo čak ni na sugestiju da bi u Chelseaju primao 10 milijuna funti godišnje iako mu ugovor s Barcelonom istječe ovog ljeta.

"To je samo hipotetski. To je fantazija. Ja sam trener Barcelone, a Chelsea ima dobrog trenera koji ostvaruje nevjerojatne rezultate. Nije korisno niti za Chelsea niti za Barcelonu da se o toj temi u ovom trenutku uopće razgovara", rekao je Guardiola.

"Želim se koncentrirati samo na utakmicu u srijedu. Ostvarenje mojih snova je da sam ovdje uoči ovako velike utakmice", dodao je prvi čovjek katalonske momčadi.

Chelsea od 20:45 igra protiv Barcelone, prvi put nakon polufinala Lige prvaka prije tri sezone. Englezi su tada ispali nakon grubih sudačkih previda, a Barcelona je prošla u finale zahvaljujući pogotku Andresa Inieste u 90. minuti.

"Ne vjerujem da će Chelseajevi igrači tražiti nekakav revanš za taj sraz. Davno je to bilo. Igrači će se boriti za plasman u finale u Münchenu. To je jedino bitno", komentirao je Guardiola kojemu je to bila prva sezona na klupi Barce.

"Da, to je bila naša zajednička prva sezona. Imali smo takvu ljubavnu priču kakvu uvijek imate u prvoj godini. Bili smo ujedinjeni, zabili smo taj gol na kraju utakmice u Londonu. Sve ostalo je povijest."

Trener još uvijek aktualnih prvaka Europe suparničkog je trenera Di Mattea usporedio sa pričom koju je imao Guus Hiddink kao privremeni menadžer Chelseaja prije tri sezone.

"Chelsea sada ima isti duh, istu dušu, isti temelj. Drugi je menadžer, promijenili su nekoliko igrača, ali tu su mnogi koji su bili tu i prije tri sezone. Poštujem generacije Chelseajevih igrača koje su u proteklih sedam godina toliko puta stigle do polufinala ili finala Lige prvaka, koje su se tako dobro nadmetale u Premierligi. Osim toga, ne smijemo zaboraviti da je Chelsea ove sezone bio vrlo konstantan u Ligi prvaka kod kuće, da je dobio svih pet utakmica na svom stadionu. Mi smo branitelji naslova i protiv nas svatko ima veliki motiv igrati dobro i pobijediti nas", zaključio je Guardiola. (Index.hr)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...