četvrtak, 19. travnja 2012.

Guardiola: "Na Camp Nouu moramo zabiti"

Trener Barcelone Pep Guardiola nije bio previše razočaran nakon gubitka prve polufinalne utakmice Lige prvaka na Stamford Bridgeu od Chelseaja (1-0), jer vjeruje da je njegova momčad puno bolja te da zaslužuje prolaz...

''Morat ćemo ponovno pokušati stvoriti 24 prilike, ali ovoga puta i zabiti koji gol. Moramo postići nekoliko golova sada kad smo izgubili, a nismo ga dali'', smatra trener katalonske momčadi koji nije želio previše razgovarati o defenzivnom pristupu Chelseaja u drugom dijelu.

''Pokušavali smo pronaći put do stvaranja više prilika, ali nije išlo. Ja nisam ovdje da bih sudio o tom pristupu utakmici. Oni su vrlo iskusna momčad protiv koje je iznimno teško igrati na Stamford Bridgeu. Vidjet ćemo što će biti idućeg utorka'', veli Guardiola koji zaostatak od 1-0 ne gleda kao minus već misiju za koju je njegov momčad spremna.

''Kada protivnička momčad ima 10 igrača u šesnaestercu teško je zabiti. To je veliki izazov koji moramo savladati. Prihvaćamo ga i vjerujemo da to možemo. Stvorili smo mnogo prilika, mora nešto ući u uzvratu'', zaključio je španjolski strateg.

''Chelsea je sada favorit za finale. Prednost od 1-0 je velika prednost, to je odličan rezultat za njih.' Naravno da ne želim govoriti o fer ili nefer igri. To nema veze s tim. Chelsea se branio, a mi smo napadali. No, cijela bit nogometa je zabiti gol, a oni su to napravili, a mi nismo. I zato su pobijedili i zato su u prednosti.''

''Ovo je sjajan rezultat. Didier Drogba zabio je vitalan gol za nas, ali bila je to kolektivno sjajna izvedba. Protiv Barcelone se morate puno braniti. Oni imaju i imat će velik posjed lopte, a vi morate pokušati oduzeti loptu i biti ubojiti kada vam se ukaže prilika'', komentirao je Di Matteo, okarakteriziravši obrambenu igru svoje momčadi "skoro savršenom".

Ubojit je Chelsea svakako i bio budući je zabio gol iz jednog jedinog udarca u okvir gola, onog Didiera Drogbe u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela.

''Ova skupina igrača pokazala je odlučnost koju ima, hrabrost igranja protiv najbolje svjetske momčadi i pokazala je kvalitetu.''

Upitan o šansama za plasman u finale uoči uzvrata na Camp Nou, Chelseajev je strateg rekao:
''I dalje je 50-50.'' (TS)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...