utorak, 3. travnja 2012.

Guardiola bacio sve karte na stol: Xavi ipak igra!

Večeras na Novoj TV od 20:45 sati pratite uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i Milana. Prva utakmica završila je bez golova i s puno kontroverzi, a u drugoj se očekuje pravi spektakl...

Sat vremena prije početka spektakularnog okršaja na Camp Nou koji će nam dati sudionika polufinala Lige prvaka, poznati su sastavi. Guardiola je ipak odlučio u boj od prve minute poslati svoju važnu kariku, Xavija Hernandeza, koji je bio pod upitnikom zbog ozljede mišića. Kapetan katalonskog kluba propustio je trening u nedjelju, ali su pretrage očito pokazale da će biti spreman za najvažniju utakmicu sezone.

Barcelona: Valdes, Puyol, Alves, Pique, Mascherano, Fabregas, Iniesta, Xavi, Busquets, Messi, Cuenca

Milan: Abbiati, Nesta, Mexes, Antonini, Abate, Boateng, Seedorf, Ambrosini, Nocerino, Robinho, Ibrahimović

Dvoboj na Meazzi bio je klasična potvrda teze kako utakmica bez golova može itekako biti zanimljiva i sadržajna. Bilo je na Meazzi svega, i to s obje strane, od velikog broja šansi, polušansi, udaraca na gol, spektakularnih poteza, kung-fu startova (Nesta na Messiju), odličnih obrana vratara, pa sve do kontroverznih odluka sudaca, bez čega teško može ijedna utakmica koja pretendira ući u red nogometnih klasika.

Kao i uvijek, pogreške sudaca cijeloj predstavi daju samo dodatnu zanimljivost, nešto o čemu će se diskutirati i polemizirati sve do uzvratne utakmice u Barceloni, a možda i godinama kasnije ako „blau-grana“ ne uspije proći dalje. Jer, ruku na srcu, Barcelona je ipak teško oštećena, ali s obzirom na neke „grijehe“ iz ne tako davne prošlosti, momčad s Camp Noua još uvijek „nema pravo“ na prevelike jadikovke.

Kako god, sasvim je sigurno da polemike oko toga pomažu li više suci Barceloni ili odmažu, slično kao i u slučaju Real Madrida, neće tako brzo prestati. Već u novom ogledu na Camp Nou priča bi se mogla produbiti. Zbog svega toga, ali i još više sjajnog nogometa, kojeg prezentiraju obje momčadi, a posebice Barcelona, ljubitelji „najvažnije sporedne stvari“ na svijetu s nestrpljenjem očekuju uzvratnu utakmicu.

Na mjesto „nesreće“ vraća se i Zlatan Ibrahimović. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Ibra zadržati prisebnost kao što je to bilo na Meazzi ili će balkanska krv ipak proključati? Ne možemo ni pomisliti da će uzvratna utakmica proći bez Messijeva ili Ibrina pogotka, a kamoli da bi ponovno mogla završiti bez golova. Vjerujemo kako obje strane žele spektakl, a neka pobijedi bolji i neka suci ostanu u sjeni. (Gol.hr)

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...