nedjelja, 22. srpnja 2012.

Barca promatra braniča Liverpoola, Daniela Aggera

FC Barcelona je već ranije potpisala Jordija Albu, te tako kompletirala poziciju ljevog beka. No, sada uprava kluba mora poraditi na dovođenju kvalitetnog obrambenog igrača. Jedna od opcija je i centralni branič Liverpoola Daniel Agger.
Prema pisanju Guardiana, Barcelona se zainteresirala za Daniela Aggera nakon neuspješnog dovođenja Javija Martineza iz Athletic Bilbaa. Agger je na Anfieldu proveo zadnjih šest sezona, pa je postao važan dio odbrane u Liverpoolu otkad je došao iz Brondbya.

Blaugrana ima mnogo kvalitetnih i talentiranih defenzivaca kao što su Carles Puyol i Gerard Pique na poziciji centralnih braniča, koja je upravo prirodna pozicija Daniela Aggera. Javier Mascherano, također, može igrati na toj poziciji.

Pored toga što igra centralnog braniča, Agger se odlično snalazi i na poziciji beka, ali Dani Alves zajedno s Montoyom, koji bi trebao biti prebačen u prvi tim zatvara tu poziciju. Kada je riječ o lijevom beku, već spomenuti Alba bi trebao uveliko pomoći timu i svi očekuju da bude starter ako nastavi pružati utakmice kao i na Euru.

Kada bi Blaugrana napravila ovakav transfer, kao što bi mogao biti Aggerov, on bi sa sobom možda povukao dodatne probleme, jer bi Daniel mogao biti nezadovoljan svojom minutažom.

Za Barcelonu je bolje da sačuva taj novac, te pokuša ponovno dovesti Javija Martineza, iako se to u ovom trenutku čini nemogućim. Aggera bi uprava Barcelone mogla dovesti i u zimskom prijelaznom roku.

Svejedno, ostanak u Liverpolu je za sada najbolje za Aggera. On je važan igrač u svom sadašnjem timu, a kada bi došao u najbolji klub na svijetu, Barcelonu, to bi se zasigurno promijenilo.(D.D.)
FCBHR
22.07.2012

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...