srijeda, 11. srpnja 2012.

Barça otvara ligašku sezonu protiv Real Sociedada

Barça će prvu utakmicu igrati protiv Baskijskog Real Sociedada. Barcelona je u zadnja četiri ogleda protiv Baskijaca pobjedila sva 4 puta, kad su otvarajuću utakmicu igrali protiv njih.

Onda dolaze utakmice protiv Osasune, Getafea, Valencie, Granade, Sevilla i Real Madrida. To su prvih 7 ogleda koji će Barcelona morati dobro odraditi misli li uzeti 21 bod.

Gradski derbi protiv Espanyola će se igrati u predzadnjem kolu. Datum utakmice se podudara za državnim praznikom, a zadnji protivnik Katalonaca će biti Malaga.

Ekipa s Camp Noua će prvu utakmicu igrati protiv Real Sociedada. Utakmica se igra za vikend 18 ili 19 kolovoza na domaćem terenu. Zadnji put su ova dva tima su igrali prvu utakmicu u ligi prije 20 godina, točnije, sezone 1993/1994, gdje će Barca, vođena od strane Johana Cruyffa pobijedila 3-0 hat-trickom Brazilca Romaria, koji je baš na tu utakmicu debitirao za Barcu. Zadnja utakmica se igra 1 lipnja protiv Malage na 'La Rosaredi'.

Težak start

Barcelona će imati prilično zafrkan start u Ligu. Nakon Real Sociedada, Messi i družina idu u Pamplonu, protiv Osasune, od koje su prošle sezone izgubili 3-2. Onda Valencia dolazi na Camp Nou u 3 kolu, a kolo poslije Barca gostuje kod Getafea, i kod njih prošle sezone nisu uspjeli uzeti puni plijen. U 6 kolu Barca ide u Andaluzije, točnije, na Sanchez Pizjuan na ogled sa Sevillom, i na kraju u goste Barci dolazi Real Madrid u sklopu 7 kola. Bit će to njihov 3 'El Clasico' u sezoni 2012/2013.

Gradski derbi protiv Espanyola se igra 18 kolu,odma poslije Božića na Camp Nou. 

Zadnji protivnik, Malaga. 

Ekipa s južne obale vođena od strane Manuella Pelegrinija će biti Barcelonin zadnji protivnik sezone 2012/2012 1 lipnja. Malaga je prošle sezone završila 4 te će ići u kvalifikacije za Ligu Prvaka. Sezone 2011/2012, Malaga je također bila zadnji Barcin protivnik kad je Barca pobijedila 3-1 s ''rezervnim''
timom. Golove su postigli Bojan, Afellay i Bartra. 
Finale Španjolskog Kupa se igra 18 svibnja 2013 godine.(D.D.)


FCBHR
11.07.2012

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...