srijeda, 25. srpnja 2012.

Pinto i Alves jedini igrači koji su nastupili na debiju 'Mistera' i Tita



Sada već čuvena trenerska "era Pepa Guardiole" na klupi FC Barcelone počela je 24. srpnja 2008. godine, kada se 'Blaugrana' susrela sa Hibernianom, skromnim škotskim premierligašem. Pepov Team je u svom debiju slavio s 0:6. Točno četiri godine poslije, na klupi Barcelone kao novi strateg je debitirao Pepov pomoćnik Tito Vilanova i na gostovanju kod Hamburger SV-a odnio pobjedu 1:2.

U te četiri godine mnogo toga se desilo u Barci, prije svega lijepog, uključujući 14 trofeja od mogućih 19 koje je klub osvojio u tom periodu. Kroz klub je ujedno prodefilirao i znatan broj igrača pa je tako Dani Alves jedini igrač koji je nastupio u startnoj postavi Barcelone u već spomenutoj utakmici protiv Hiberniana i jučer protiv HSV-a.

Prije četiri godine, Barcelona je nastupila u sastavu: Valdés - Alves, Marquez, Pique, Corcoles - Victor Vazquez, Sergio Busquets, Gudjohnsen - Messi, Henry, Pedro. U drugom poluvremenu te utakmice igrali su: Pinto - Abraham, Caceres, Pique, Corcoles - Keita, Yaya Toure , Hleb - Jeffren, Eto'o, Bojan. Naravno, ni tada kao ni jučer Barça nije istrčala u najjačem sastavu, ali ukoliko uporedimo taj sastav s jučerašnjim uvidjet ćemo da se u Barceloni danas, svega četiri godine kasnije, od 21 igrača koji su nastupili u Škotskoj, još uvijek nalaze jedino Valdes, Pinto, Alves, Pique, Sergio Busquets, Messi i Pedro.

Upravo je Dani Alves, jedini starter u debijima Guardiole i Vilanove, bio jedan od najistaknutijih pojedinaca jučer. Ne samo zato što je postigao atraktivan pogodak, nego i jer je ima još dvije prilike u nastavku susreta (slobodan udarac u 26. i šut u 43. minuti), ali je oba puta bio neprecizan. Bila je to prva utakmica za Brazilca nakon loma ključne kosti uoči finala Kupa kralja u svibnju ove godine i nakon silne polemike o njegovom (ne)odlasku iz kluba koju je sam igrač prošlih dana ponovo pokrenuo rekavši da je uvrijeđen što klub još u maju nije decidno rekao da on ostaje članom prvog tima.

S druge strane, José Manuel Pinto, koji je u Škotskoj nastupio u drugom poluvremenu, jučer je odigrao prvih 70-ak minuta susreta, a pripala mu je čast da bude prvi kapetan u eri Vilanove Zanimljivo je da je u Guardiolinom debiju na klupi prvog tima također nosio golman, ali tada je riječ bila o Víctoru Valdésu. Pinto je kapetansku traku dobio kao najstariji igrač ekipe i jedan od onih sa najdužim stažom među igračima koji su nastupili, dok je nakon njegovog izlaska kapetansku traku dobio Marc Bartra, najiskusniji među igračima B tima koji su završili jučerašnji susret.(D.D.)

FCBHR
25.07.2012

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...