nedjelja, 22. srpnja 2012.

Radovi na Camp Nou u tijeku


Radovi na Camp Nou počinju danas, a očekuje se da će nova podloga za igranje biti spremna početkom kolovoza. Posao uključuje 8900 metara kvadratnih Bordeaux travnjaka, devet tona pijeska i dvije tone hranjivih tvari. Nova podloga bi trebala biti spremna do početka La Lige 18/19 kolovoza. 

Postavljanje novog travnjaka na Camp Nou započelo je danas ujutro. Travnjak će biti isti kao i prethodni, neće biti nikakvih promjena. Teren bi trebao biti spreman do utakmice sa Real Sociedadom 18/19 kolovoza.

Prvo što treba napraviti je maknuti gornji dio podloge i zamjeniti ga mješavinom pijeska i hranjivih tvari. Kada se donja podloga očisti novi travnjak će biti postavljen na vrh kako bi mogla puštati korijenje. Sve bi to trebalo biti gotovo za otprilike 10-ak dana.

Neophodna promjena 
Nakon pažljivih proučavanja, Klub je utvrdio da ne postoji sistem za hlađenje koji bi održao teren odličnim za igru tijekom vrućih ljetnih mjeseca. U lipnju, Predsjednik Barce Sandro Rosell je priopćio da će se travnjak na Camp Nou mjenjati svake godine, te da je to najbolja opcija da osiguraju odlične uvjete za igru.

Poboljšanje stadiona
Promjene travnjake će se odvijati tijekom ljetnih mjeseci. Na Camp Nou će se još mijenjati tunel do svlačionica, vanjska rasvjeta, dio za osvježavanje i odvodni kanali za teren i tribine.(D.D.)

FCBHR
22.07.2012

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...