utorak, 24. srpnja 2012.

Tito startao pobjedom

Golovi Dani Alvesa i Gerarda Deulofeua donijeli su Barci prvu predsezonsku pobjedu.

Era Tita Vilanove je stigla. Novi trener i njegova ekipa startala je pobjedom od 2-1 protiv Hamburger SV-a. Tito je poslao osam igrača iz A ekipe, a to su: - Pinto, Alves, Mascherano, Bartra, Adriano, Dos Santos, Alexis i Afellay i tri igrača iz Barce B: Deulofeu, Espinosa i Sergi Roberto. 

Trenerov plan se pokazao efikasnim kad je Dani Alves u 5 minuti topovskim udarcem zakucao loptu u desni kut Rene Adlera. Arslan je donio HSV-u izjednačenje u 20 minuti, a Deulofeu u 37 minuti svojim prvim golom na utakmici donio Barci pobjedu. 

Na poluvremenu, Tito je napravio čak devet zamjena i također je dao priliku golmanu Oieru da  pokaže svoje sposobnosti. Svi igrači, od njih 21, su dobili šansu da zaigraju. Loša vijest je ta, da je Marc Muniesa ozljedio desno koljeno. Tim se večeras vraća u Barce gdje će trenirati prije utakmice u Maroku koja se igra u subotu kasno navečer.

Alves prvi zabio

Vilanova se odlučio za formaciju 4-3-3 sa Deulofeuom i Alexisom na krilima i Afellayem u vrhu špica. Bez obzira na to što je Barca promjenila trenera, pokazali su da su i dalje ostali u onoj pravoj formi i pokazali su da su i dalje ona Barca kakvu smo navikli gledati. Barcelona je dominirala posjedom kao i uvijek. Bilo je dovoljno samo pet minuta da Barca povede. Lopta je preskočila sve igrače i došla do Alexisa koji je dodao do Alvesa, a ovaj topovskim udarcem para mrežu Rene Adlera.

Kad je Dani zabio prvi gol, Barce je preuzela inicijativu, aHamburg se jedva sastajao s loptom, no onda je HSV napravio jednu dobru akciju i 15 minuta poslije Alvesovog gola Arslan pogađa za 1-1. Dani je imao jednu od glavnih uloga u prvih 45 minuta.
Malo nakon što je sudac opravdano poništio gol Alexisa, Dani je ukrao loptu, dodao je Afellayu koji se riješio braniča HSV-a lijepo pucao ali je Adler odbio lotpu, no ne daleko, samo do Deulofeua koji smireno pogađa za 1-2.

Devet izmjena na poluvremenu

Vilanova je napravio devet izmjena na poluvremenu, samo Pinto i Sergi Roberto iz prvog sastava su ostali na terenu. Loša vijest je da je Marc Muniesa ozljedio desno koljeno tijekom probijanja po lijevoj strani. Marca je zamjenio Barta, malo neobično jer je Bartra igrao prvo poluvrijeme!
Oier je zamjenio Pinta pri kraju utakmice, što bi značilo da su svi igrači s klupe, dobili svoju šansu da se dokažu Titu Vilanovi. Barca je napadala cijelo vrijeme i pokušavala doći do trećeg pogotka. Najbliži tomu bio je Lobato, koji je dobro pucao, ali malo neprecizno. Od početka do kraja se vidjelo da je Barca bila bolja ekipa i 'Katalonci' su zasluženo uzeli puni plijen na Imtech Areni. Ovo nije bio bas način koji su zamišljali Nijemci za proslavu 125 godišnjice kluba. (D.D.)

FCBHR
24.07.2012

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...