ponedjeljak, 23. srpnja 2012.

Dani Alves: ''Tito Vilanova ima povjerenja u mene''

Brazilski desni branič je dobro svjestan koliko povjerenje novi trener ima u njega te je naglasio da je odlučan u tome da ponovi dobre nastupe iz prošle sezone. Alves je također objasnio da novi trener ima jasne ideje o onome što želi, te da će ekipa dati sve od sebe da navijači i dalje uživaju u utakmicama Barçe.
Dani Alves jamči da će u novu sezonu ući: "s istom ambicijom i željom koju je imao i kada se pridružio klubu", ističući da nema veće motivacije od: "igranja u najboljoj ekipi na svijetu", ali je i potvrdio da je novi trener Barcelone pokazao da ima povjerenje u njega: "Tito Vilanova je rekao da ima povjerenja u mene i želim mu to i vratiti."
Alves procjenjuje da će Barcelona, nakon što je propustila još jedno finale Lige prvaka i izgubila borbu za ligaškom titulom u samoj završnici, u sljedećoj sezoni imati: "Veliki izazov da ostane i dalje konkurentna i odigra dobru sezonu. Najteža stvar kada dosegnete ovako visok nivo je nastaviti igrati na istoj razini. Moramo igrati sa 200 posto. Moramo biti posebno oprezni oko svega, jer svaka pogreška se stavlja pod povećalo i svaka sezona je zato sve teža i teža."
''Svi smo mi Barca''
Nakon prvog tjedna pod palicom Tita Vilanove, Alves misli da nije bilo mnogo promjena u odnosu na dosadašnju ekipu: "Mislim da je jedina razlika to što Guardiola više ne vodi treninge, nego to radi Tito. I dalje radimo iste stvari na treningu i imamo jednak program. Trener je vrlo jasan oko svojih ideja i pokušat ćemo mu pomoći u tome. Ovo se tiče svih nas - mi smo svi Barça i pokušat ćemo zadržati navijače i dalje sretnima zbog naših utakmica."
Sezona službeno počinje sa dva susreta u Španjolskom Superkupu protiv Real Madrida, ali Alves smatra da rezultat iz te dvije utakmice neće utjecati na ostatak sezone: "Ne mislim da će te utakmice išta promijeniti. To će biti dobar izazov za nas i dodatna motivacija da dobro započnemo novu sezonu. Što se nas tiče, pokušat ćemo ono što smo uvijek radili u prijašnjim utakmicama protiv njih. Želimo uživati i pobijediti, ali ako to ne uspijemo, barem ćemo pružiti dobru partiju za navijače."
Puyolov povratak i dolazak Albe
Alves je ostao oduševljen nakon povratka Carlesa Puyola treninzima ovog ponedjeljka te vjeruje da još uvijek nema potrebe pričati o njegovom umirovljenju. Također je komentirao i novo pojačanje Barcelone, Jordija Albu: "On će biti odličan dodatak ekipi, vrhunski je igrač i nadam se da će sa svojom kvalitetom pomoći u osvajanju novih titula."
S druge strane, Alves je objasnio da bi bio sretniji kad bi klub javno opovrgnuo glasine oko ponuda drugih klubova za njegov transfer: "Istina je da su postojale glasine o tome da neću ostati u Barceloni i zabrinuo sam se jer klub nije intervenirao, ali sad sam prešao preko toga i ukoliko dođe trenutak kada klub odluči da im više nisam potreban, morat ću to prihvatiti, iako bih volio napustiti ovaj klub na isti način kao što sam došao, želio bih se osjećati kao da sam ostavio trag u ovom klubu, bez obzira koliko mali taj trag bio."(D.D.)
FCBHR
23.07.2012.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...