srijeda, 11. srpnja 2012.

Zadnje tri početne utakmice protiv Sociedada završile su naslovom prvaka Španjolske

FC Barcelona je osvojila La Ligu zadnja tri puta kad je prvu utakmicu igrala s Real Sociedadom. To su bile godine 1991/1992, 1993/1994, 1997/1998.


Igrati prvu utakmicu s Real Sociedadom je dobar znak za 'Blaugranu'. U zadnjoj četvrtini stoljeća, svaki put kada su prvu utakmicu igrali sa Sociedadom, na kraju su se okrunili naslovom prvaka Španjolske. 


Amajlija u devedesetim

Najnoviji primjer je onaj iz 1997/1998 kad je momčad  Luis van Gaala startala pobjedom nad Baskijcima rezultatom 3-0 golovima Rivalda (2) i Giovannija. Završili su sezonu sa 78 bodova i postali prvaci Španjolske. 


Pet godina ranije, Romario je bio glavni igrač postigavši hat-trick protiv Sociedada u pobjedi Barce nad Baskijcima 3-0. Dream Team  je osvojio svoj 4 uzastopni ligaški naslov, ali na tome moraju zahvaliti Đukiću, koji je za Deportivov naslov promašio penal u zadnjim minutama i tako donio Kataloncima naslov prvaka.


Drugi naslov Dream Teama je također započeo protiv Real Sociedada na Camp Nou. 'Blaugrana' je pobjedila 2-0 golovima Stoichkova i Koemana. 55 bodova je bilo dovoljno da se osvoji drugi uzastopni naslov. 


Druge početne utakmice protiv Real Sociedada


Bilo je pet drugačijih slučajeva kad je Barca započinjala sezonu utakmicom protiv Baskijaca, te utakmice nisu imale slične završetke kao ove zadnje. Stoga, ovo će biti 9 put da tim iz San Sebastiana mora prvu utakmicu igrati protiv moćne Barcelone.


Dobra je vijest da Real Sociedad nije pobjedio Barcu u ovih 9 utakmica, a izvukli su samo jedan remi. Sveukupno Barca je zabila 23 gola i primila samo 2. Puno je razloga da budemo optimistični.(D.D.)


FCBHR
11.07.2012

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...