ponedjeljak, 23. srpnja 2012.

Messi u tajnosti obišao Međugorje

Najbolji nogometaš svijeta, napadač Barcelone i nogometne reprezentacije Argentine Lionel Messi bio je u Međugorju, potvrdio je za naš list jedan od međugorskih vidjelaca Ivan Dragičević. 

"Messi je bio u Međugorju i bio je moj gost" - rekao je kratko Dragičević. 

On je pojasnio kako je Messi proveo određeno vrijeme s njim, no nije mogao davati bilo kakve detalje. Tako je ostalo nejasno kada je Messi stigao i gdje je sve bio, budući da su brojni u Međugorju čuli da će doći, ali nitko ga nije vidio. Ono što se sigurno zna je to da je u subotu poslijepodne bio na treningu u Barceloni. 

Velika pažnja 

Messi, koji je u Međugorje došao kao veliki vjernik i zbog osobnih razloga, ipak nije mogao izbjeći pažnju javnosti i medija koji su njegov boravak ipak objelodanili. To i ne čudi jer se ipak radi o najboljem nogometašu svijeta, čiji se svaki korak pažljivo motri. Takva pozornost medija je neizbježna, a to se pokazalo i jučer kada su mediji svu svoju pažnju usmjerili na Međugorje- mjesto koje je inače poznato i kao utočište mnogih sportskim zvijezdama. 

Oprečne informacije 

Tijekom proteklih nekoliko dana pojavile su se oprečne informacije o njegovom dolasku, tako da se sve do posljednjeg trenutka nije znalo kada dolazi i gdje će boraviti. Bilo je i najava da bi trebao odsjesti u hotelu “Grace”, no te su se informacije na kraju pokazale netočnima, odnosno u tom nam hotelu nisu uspjeli potvrditi da je Messi upravo kod njih rezervirao smještaj. 
S druge strane, u župnom uredu u Međugorju nisu mogli davati više informacija o kretanju Messija, budući je za njih svaki hodočasnik jednak i svatko ima svoja prava na privatnost. 
Njegov posjet Međugorju ipak je bio pitanje vremena, jer trostruki osvajač Zlatne lopte nikada nije krio da je veliki vjernik, a i nakon svakog postignutog pogotka u svojoj proslavi iskazuje zahvalnost Bogu. 
U posljednje vrijeme Međugorje su posjetili brojni sportaši, počevši od Roberta Mancinija, trenera Manchester Cityja, Gianluigija Buffona, vratara reprezentacije Italije i Juventusa, te Davida Diehla, velike zvijezde američkog nogometa i člana New York Giantsa koji je hrvatskih korijena. 

U tajnosti 

Prema informacijama do kojih je došao Dnevni list, plan je bio da Messi privatnim zrakoplovom sleti u Zračnu luku Dubrovnik, odakle se automobilom trebao uputiti prema našoj zemlji. Inače, cijeli put i boravak Messija u našoj zemlji trebao je biti organiziran u potpunoj tajnosti, tako da u medije nisu procurile bilo kakve službene informacije.(D.D)


23.07.2012

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...