ponedjeljak, 12. prosinca 2011.

Barça protiv Al-Sadda u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva

Prvaci Azijske Lige Prvaka pobijedili su predstavnika Afrike rezultatom 2-1 u četvrtfinalu.

Barcelona je doznala protiv koga će igrati u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu. Njihov protivnik bit će Al-Sadd, koji je danas u četvrtfinalu pobijedio ekipu Espérancea (2-1). Prvaci Azijske Lige Prvaka poveli su u 33. minuti pogotkom Al Khalafana, a vodstvo su podebljali početkom drugog poluvremena preko Konija. Espérance je pogotkom Darragija uspio smanjiti zaostatak na 2-1, no rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao i Al-Sadd je na kraju uspio izboriti polufinale.

Tko je Al-Sadd?
Al-Sadd je osnovan 1969. godine i jedan je od najstarijih katarskih klubova. Ligaški trofej nisu podigli već četiri godine, no aktualni su prvaci Azijske Lige Prvaka. Kako bi se kvalificirali na Svjetsko klupsko prvenstvo, trebali su odigrati i dodatne kvalifikacije. Došli su do finala (sa skorom od 8 pobjeda, 4 neriješena rezultata i 2 poraza) i pobijedili južno-korejski Jeonbuk Motors na jedanaesterce.
Momčad iz Dohe osvojila je ukupno 30 titula, od čega 11 titula Katarske lige. Trener Al-Sadda je Urugvajac Jorge Fossati koji je u karijeri trenirao i River Plate iz Montevidea, Penarol i reprezentacije Urugvaja i Katara. Momčad je sastavljena od veterana i mlađih igrača. Niang, koji je bio dio momčadi Marseilleja koja je osvojila francusko prvenstvo, i  Keita, također bivši prvak s Lyonom, dva su ponajbolja igrača ove momčadi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...