srijeda, 28. prosinca 2011.

2011: Najuspješnija godina u povijesti Barcelone Alusport

Trener malonogometne ekipe Barcelone, Marc Carmona, odveo je svoju momčad u protekloj godini do trofeja Lige, Kupa Kralja i Španjolskog Kupa, a jedini trofej kojeg su propustili osvojiti je Španjolski Superkup...

Vrijeme je da se osvrnemo na godinu, a za malonogometnu sekciju, 2011. godina će ući u povijest. Prva momčad osvojila je tri od mogućih četiri naslova. Sve je počelo sa Španjolskim kupom, osvojenim u Segoviji početkom veljače, što je bio prvi nacionalni malonogometni trofej za Barcelonu. Momčad predvođena Javijem Rodriguezom vrlo brzo dodala je i trofeje Kupa Kralja i Lige. Jedina titula koju su propustili je bio Španjolski Superkup, u kojem su poraženi od Inter Movistara.

Španjolski Kup
Početkom veljače, Barcelona Alusport otputovala je u Segoviju kako bi sudjelovala na Španjolskom kupu, na kojem sudjeluje 8 najbolje plasiranih ekipa iz prvog dijela ligaške sezone. Barcelona je dogurala do finala pobjedivši prvo Fisiomediju Manacor, a potom i Caju Segoviju. U finalu su porazili El Pozo Murciju (3-2) i tako osvojili prvi malonogometni nacionalni naslov u povijesti kluba.

Kup Kralja
Momčad nije stala na tome, pa je uskoro osvojeno i prvo izdanje Kupa Kralja. Do titule su došli zahvaljujući pobjedama nad Andorrom, Marfis Santa Colomom, Benicarlóm, Azkar Lugom i konačno Inter Movistarom u finalu. U finalu smo doživjeli nevjerojatan povratak, zahvaljujući pogotcima Torrasa i Lina u posljednje dvije minute susreta.

La Liga
U sezoni 2010/11 po prvi put je osvojena i ligaška titula. Pobjedi nad Caja Segovijom u petoj utakmici u Palau Blaugrani prisustvovalo je čak 7,000 gledatelja. U doigravanje su ušli kao prvaci regularne sezone sa 70 bodova, 5 više od drugoplasirane El Pozo Murcije. Prije finala protiv Segovije, momčad Marca Carmone pobijedila je Triman Navarru i Xacobeo Lobelle.

Španjolski Superkup
Barcelona Alusport imala je priliku osvojiti sva četiri moguća trofeja u 2011. godini zahvaljujući Španjolskom Superkupu odigranom u rujnu u Torrejonu. No, to natjecanje završilo je kao neuspjeh, jedini u godini, jer je Barcelona u finalu poražena od Inter Movistara (4-3). Prethodno je u finale došla pobjedom protiv Pozo Murcije.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...