utorak, 6. prosinca 2011.

Najava: FC Barcelona - FC Bate Borisov

Ovog tjedna se igra posljednje 6. kolo grupne faze Lige prvaka. Nakon ovog kola znat će se imena putnika u osminu finala Lige prvaka.

U okviru grupe H na Nou Campu sastaju Barcelona i Bate Borisov. Kao što znamo Barcelona je već osigurala prolaz u osminu finala sa prve pozicije, dok se Bate trenutno nalazi na posljednjem mjestu tablice grupe H sa samo 2 osvojena boda. Utakmica je na programu večeras na stadionu Nou Camp sa početkom u 20:45 sati.
Utakmicu će suditi sudija William Collum koji dolazi iz Škotske. On ima 32 godine, te pored Lige prvaka redovno sudi i u Škotskoj Premier ligi. Svoj debi u Škotskoj Premier ligi je imao u travnju 2006. godine. Dok je debi u Ligi prvaka imao u rujnu 2010. godine kada je sudio u gostujućoj pobjedi Kopenhagena nad Panathinaikosom od 0:2. Svoj prvi Old Firm derbi je sudio je 24. listopada 2010. godine. Kada ne sudi na zelenim terenima, on radi kao učitelj u jednoj školi u Škotskoj.
Prije velikog derbija sa Realom koji se igra u subotu, Barcelona će večeras odigrati i utakmicu posljednjeg 6. kola grupne faze u kojem će na Nou Campu dočekati ekipu Bate Borisova. Guardiolini momci će večeras pokušati ostvariti pobjedu te na taj način zaokružiti odlične rezultate koje je Barcelona ostvarila u okviru grupe H. Na dosadašnjih 5 odigranih susreta ovaj tim je zabilježio 4 pobjede te jedan neriješen rezultat i to onaj u prvom kolu kada su kod kuće sa Milanom odigrali 2:2. Osvojili su 13 bodova uz gol razliku od 16:4. Pored spomenutog dvoboja sa Milanom, kod kuće su odigrali još jedan susret kada su pobjedili Viktoriju Plzen sa 2:0. Najbolji strijelac Barcelone u Ligi prvaka je Lionel Messi koji sa 6 postignutih golova dijeli i prvo mjesto najboljeg strijelca ovog natjecanja zajedno sa Gomezom iz Bayerna. Od ukupno 6 postignutih golova, 2 je postigao iz penala.
Budući da se u subotu igra najvažnija utakmica sezone, Guardiola je odlučio da u susretu protiv Batea odmori većinu prvotimaca. Tako će večerašnji susret propustiti: Victor Valdes, Carles Puyol, Dani Alves, Eric Abidal, Javier Mascherano, Seydou Keita, Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Alexis Sanchez i David Villa. Od ranije su ozlijeđeni Adriano i Ibrahim Afellay. Te će tako večeras u konkurenciji za utakmicu biti: Pinto, Piqué, Fontàs, Maxwell, Thiago, Pedro, Oier, Montoya, Bartra, Muniesa, Sergi Gómez, Rafinha, Dos Santos, Deulofeu, Riverola, Sergi Roberto, Cuenca, Femenía.
Bate Borisov se trenutno nalazi na zadnjem 4. mjestu tabele grupe H sa samo 2 osvojena boda. Na 5 odigranih susreta u LP Bate je zabilježio 3 poraza i dva neriješena ishoda uz gol razliku 2:10. Jedina dva boda su osvojili na gostovanju kod Viktorije, te kod kuće protiv Milana. Na posljednjoj utakmici su kod kuće izgubili od Viktorije Plzen sa 0:1, te tako zadržali samo minimalne šanse za osvajanjem 3. mjesta koje vodi u Europa ligu. Na prvom meču odigranom u Bjelorusiji, Barcelona je ostvarila veliku pobjedu od 5:0. Na toj utakmici golove za Barcelonu su postigli Volodko (autogol), Pedro, Villa i Messi x2. Dok su za Bate jedina dva gola u LP do sada postigli Bakos na gostovanju kod Viktorije Plzen, te Bressan iz penala u utakmici sa Milanom u Bjelorusiji.
Nogometna sezona u Bjelorusiji je završila, te je ove godine Bate osvojio svoju 8. titulu prvaka Bjelorusije. Na 33 odigrana kola Bate je osvojio 66 bodova, te iza sebe ostavio Shakhtyor sa 5 bodova zaostatka. Zabilježili su samo 3 poraza od kojih su se dva dogodila u posljednjim kolima. Budući da su imali dobru zalihu bodova u odnosu na pratioce, u posljednjih 5 kola Bate je zabilježio 2 poraza, 2 remija i samo jednu pobjedu. Ali i to im je bilo dovoljno da sigurno osvoje svoju 8 titulu prvaka Bjelorusije. Prije nekih 10 dana odigrano je posljednje kolo lige u Bjelorusiji, te se od tada igrači Batea pripremaju za večerašnji dvoboj. Oni će večeras pokušati pobjediti Barcelonu i nadati se porazu Viktorije u susretu sa Milanom, te tako se plasirati u Europa ligu i na taj način zaokružiti ovu uspješnu sezonu. Taj podvig će večeras pokušati ostvariti sljedeći igrači: Gutor, Simić, Volodko, Filipenko, Yurevich, Pavlov, Bordachev, Likhtarovich, Bressan, Kontsevol, Skavysh, Chesnovski, Baga, Kežman, Gordeychuk, Olekhnovich, Radkov i Rudik. 
Prijenos možete pratiti na našoj stranici: Barça TV

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...