subota, 17. prosinca 2011.

Barca ide na Bayer iz Leverkusena

U sjedištu Uefe održan je ždrijeb osmine finala Lige prvaka. Pobjednici skupina dobili su za suparnike drugoplasirane momčadi, a kuglice su odredile i dva englesko-talijanska obračuna...

Švicarski Nyon tradicionalno je bio domaćin ždrijeba osmine finala Lige prvaka, u kojemu su pobjednici skupina za protivnike dobili drugoplasirane momčadi, pri čemu nisu mogli dobiti klub iz iste zemlje ili klub s kojim su se već sastali u grupnoj fazi.
Europsko nogometno proljeće tako će otvoriti dva velika englesko-talijanska dvoboja jer će Chelsea ići na noge Napoliju, a Arsenal na noge prvaku Milanu. Treći talijanski klub u ždrijebu, Inter, izvukao je Marseille.
Branitelj naslova, momčad Barcelone, morat će preskočiti Bayer iz Leverkusena, dok su Real Madrid i Lyon, momčadi koje su igrale u Dinamovoj skupini, za protivnike dobili ruski CSKA, odnosno ciparski APOEL, najveće iznenađenje ovosezonskog izdanja Lige prvaka.
Bivši njemački reprezentativac Paul Breitner svom je bivšem klubu Bayernu izvukao švicarski Basel, a prvoplasirana momčad skupine u kojoj je ispao europski viceprvak Manchester United, portugalska Benfica, igrat će protiv ruskog Zenita.
Prve utakmice igrat će se 14. i 15., odnosno 21. i 22. veljače 2012. godine, a uzvrati su na rasporedu 6. i 7., odnosno 13. i 14. ožujka.
Liga prvaka, osmina finala:
Lyon - APOEL
Napoli - Chelsea
Milan - Arsenal
Basel - Bayern
Bayer Leverkusen - Barcelona
CSKA Moskva - Real Madrid
Zenit - Benfica
Marseille - Inter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...