četvrtak, 29. prosinca 2011.

Barcelona proglašena najboljom sportskom ekipom 2011. godine!

Međunarodna udruga sportskih novinara imenovala je Barcelonu najboljom momčadi u 2011. godini. Osim toga, Barcelona Intersport proglašena je četvrtom najboljom ekipom, odmah iza All Blacksa i brazilske odbojkaške reprezentacije. Messi je proglašen drugim najboljim sportašem godine, iza Novaka Đokovića...

Popis dobitnika godišnjih nagrada koje dodjeljuje međunarodna udruga sportskih novinara objavljen je ovu srijedu. Barcelona je imenovana najboljom ekipom u 2011. godini, sa 43% glasova, ispred All Blacksa i brazilske odbojkaške reprezentacije, nakon što su zbrojeni glasovi 363 novinara, koji su predstavljali 80 zemalja. Barcelona Intersport, aktualni španjolski i europski rukometni prvak, završila je na četvrtom mjestu, prikupivši 7,57% glasova.
Lionel Messi je u izboru za individualnu nagradu završio na drugom mjestu, sa 20% glasova. Iza sebe je ostavio Usaina Bolta, Sebastiana Vettela i Rogera Federera. Srpski tenisač, Novak Đoković, aktualni osvajač Australian Opena, Wimbledona i US Opena, proglašen je najboljim sportašem 2011. godine.
Dodjela nagrada zakazana je za 13. siječnja u Innsbrucku, gdje će predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora, Jacques Rogge i predsjednik Fife Joseph Blatter također biti nazočni. Potpredsjednik Barcelone, Carls Vilarrubi, će na ovoj gali predstavljati katalonski klub.

0 komentari:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...