nedjelja, 18. prosinca 2011.

Lionel Messi najbolji igrač turnira, Xavi na drugom mjestu

Najbolji svjetski nogometaš, Argentinac Lionel Messi izabran je za najboljeg igrača Svjetskog klupskog prvenstva, nakon izvrsne partije u današnjem finalu protiv brazilskog Santosa. 

24-ogodišnjak je iza sebe ostavio klupskog saigrača, Xavija i Brazilca Neymara. Messi je postigao dva pogotka u današnjoj pobjedi protiv Santosa (4:0), te je ponio epitet igrača utakmice. Xavi, koji je završio na drugom mjestu, je u današnjoj utakmici ubilježio asistenciju i jedan pogodak. Neymar, koji u finalu, kao ni ostatak ekipe Santosa, nije pružio partiju vrijednu spomena, se našao na trećem mjestu zahvaljujući sjajnoj igri u polufinalnoj utakmici protiv Reysola. Bio je jedan od najzaslužniji za prolazak njegove ekipe u finale ovog natjecanja.
Messi i Xavi su svojim nastupima pomogli Barçi da se domogne petog trofeja u ovoj godini. Prije današnje utakmice, ekipa Josepa Guardiole je osvojila La Ligu, Ligu prvaka, Uefa Superkup i Superkup Španjolske. Neymar je propustio priliku da osvoji četvrtu titulu u ovoj godini, nakon što je sa Santosom osvojio Paulistu i Copu Libertadores, te prvenstvo Južne Amerike do 20 godina sa reprezentacijom Brazila.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...