ponedjeljak, 19. prosinca 2011.

Neymar Guardioli: "Dovedi me u Barcelonu!"


Udvaranje Neymara Barceloni postalo je javno nakon što su Barcelona i Santos odigrali finalnu utakmicu Svjetskog klupskog prvenstva, u kojoj je Barcelona savladala brazilsku ekipu rezultatom 4:0.

U trenutku dodjele trofeja, Neymar i Guardiola su se zagrlili, nakon čega je Brazilac rekao treneru Barcelone da ga dovede u svoju ekipu, prenosi španjolski AS.

Prije toga, Neymar je na poluvremenu utakmice razmijenio dresove sa kapetanom Barcelone Carlesom Puyolom da bi po završetku finala prišao Messiju i zamolio ga za dres sa brojem deset.

Osim ovoga, mlada brazilska zvijezda pozdravila se i sa predsjednikom Barcelone Sandrom Rosellom.

"Barcelona nam je pokazala kako se igra nogomet, četiri gola su mnogo, ali ono što mi moramo učiniti je da naučimo neke stvari", kazao je Neymar te dodao kako je Barcelona mašina i za njegov Santos je bila velika prepreka.

"Ali, da biste pobijedili morate i izgubiti. Danas sam vidio dva najbolja igrača na svijetu, Xavija i Messija", bile su Neymarove riječi.

Jučer je jedan brazilski portal prenio informaciju kako produženje ugovora, koje je Neymar potpisao 9. studenoga, nije valjano, jer ugovor nikad nije dostavljen Nogometnoj federaciji Brazila.

Nakon što su pokazali nadmoć nad Santosom, mnogi igrači brazilskog kluba ostali su bez riječi.

"Nemam želju da pređem u Barcelonu, ali ono što želim je da me pozovu da jednu utakmicu odigram u njihovom dresu", kazao je Ganso.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...