četvrtak, 15. prosinca 2011.

Barcelona lako do finala

Barcelona se plasirala u finale svjetskog klupskog nogometnog prvenstva pobjedom 4:0 nad Al-Saddom. Zanimljivo, niti jedan od četiri pogotka nisu postigli napadači...

Tunižani nisu imali apsolutno nikakve šanse protiv možda i najbolje momčadi koja je ikad igrala nogomet. Blaugrana se lako plasirala u finale gdje ju željno očekuje Neymar sa svojim Santosom.
Udarci Messija, Keite, Inieste i Pedra nisu pronašli željeni cilj, no u 25. minuti mrežu Al-Sadda zatresao je branič Adriano. Isti igrač okrunio je apsolutnu terensku nadmoć Guardioline momčadi i dvije minute prije kraja prvog dijela na asistenciju Thiaga.
Jedini pokušaj prema vratima Valdesa uputio je Kader Keita pred sam kraj poluvremena, no lopta je otišla izvan okvira. Nastavila se opsada tuniškog gola i u nastavku, ovoga puta obrana je kapitulirala u 64. minuti kada je Seydou Keita zabio na dodavanje Lionela Messija.
Pep je tada na travnjak Yokohama stadiona ubacio Cuencu i Maxwella koji mu se odužio pogotkom u 81. nakon dodavanja Alcantare. Konačna statistika susreta je 70 posto lopta u nogama katalonske momčadi i 11 udaraca na gol naspram jednog protivničkog.
Finale svjetskog klupskog nogometnog prvenstva tako će igrati Barcelona i Santos 18. prosinca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...