petak, 2. prosinca 2011.

Gerard Pique igra u El Clasicu

Španjolski branič oslobođen je sumnji da je zaradio namjerni žuti karton odugovlačenjem igre protiv Rayo Vallecana, te će moći nastupiti u nadolazećem El Clasicu.

Barcelonu je razveselila vijest da će Gerard Pique ipak biti na raspolaganju za nadolazeći El Clasico 10. prosinca. Španjolski branič je bio pod istragom nakon što je pokupio žuti karton zbog odugovlačenja igre protiv Rayo Vallecana u utorak navečer. Žuti karton je bio njegov peti ovosezonski žuti karton u La Ligi, što znači da će propustiti subotnji ogled protiv Levantea na Camp Nou.
Nakon utakmice pojavila se sumnja da je igrač namjerno zaradio žuti karton kako bi izbjegao rizik od suspenzije za El Clasico. Međutim, nakon što su u istrazi u obzir uzete okolnosti pod kojima je Pique dobio žuti karton i bilješke suca Miguela Angela Pereza Lasa, RFEF nije pronašao nikakve neregularnosti.
Stoga će Pique odslužiti samo jednu utakmicu suspenzije zbog svoje nepromišljenosti, te će biti na raspolaganju Guardioli za susret protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu 10. prosinca. Vijest je svakako podigla raspoloženje u Barceloni jer je Pique jedna od glavnih karika u srcu katalonske obrane.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...