petak, 23. prosinca 2011.

Cesc: "Tražio sam od Djeda Mraza da Guardiola produži ugovor"

Cesc Fabregas je danas promovirao svoje nove Puma kopačke, tom prilikom našao se tu i Djed Mraz u svojim kopačkama. Kao i svako poslušno dijete, zatražio je poklon od njega. Nije želio ni plišane životinje, ni slatkiše, ni mobitel, niti bilo koju drugu materijalnu stvar, zaželio je da njegov idol iz djetinjstva, Pep Guardiola, produži ugovor sa Barcelonom.

“Samo on zna da li će obnoviti ugovor, ali ja vidim da je jako motiviran, ne pušta nikoga da se opusti i uvijek je raspoložen. Još od djetinjstva mi je san igrati za Barcelonu, a najveći razlog tome je bio Pep. Svi oni koji žele doći u Barcelonu, siguran sam da je i njima najveći razlog upravo on”, izjavio je Fabregas.
Cesc, koji je predstavio svoje nove kopačke Puma Powercat 1.12 priznao je da je Guardiola trener koji izvuče najbolje iz svakog igrača, te da je za ovo vrijeme, zahvaljujući njemu, mnogo naučio. Rekao je kako mu niko nikada nije jednostavnije objasnio neke stvari kao što to čini Mister. Cesc priznaje kako je u Arsenalu imao veću slobodu, ali mu se više sviđa Pepova disciplina koju je uveo u svlačionicu kluba.
“Za klub i sav barcelonizam je veoma važno da ostane dugo godina. Igrači igraju dobro, ali on je taj koji pokreće cijeli ovaj stroj. Zato sam zatražio od Djeda Mraza da on obnovi ugovor s klubom”, rekao je kroz smijeh Cesc.
Osasuna, tvrd protivnik
Cesc se osvrnuo i na žrijeb Kupa kralja, gdje su za protivnika u osmini finala dobili uvijek neugodnu Osasunu. “To je uvijek težak protivnik. Još će uzvratna utakmica biti u Pamploni, ali mi ćemo učiniti sve da idemo dalje u ovom natjecanju u kojem su iznenađenja najčešća.”
U svakom slučaju Cesc je siguran da ovaj put neće Osasunu pobijediti s visokih 8-0 kao što je bilo u ligaškoj utakmici.
Madrid, što kasnije to bolje
Žrijeb je također pokazao da u slučaju pobjede u dvomeču nad Osasunom, Barcelona u četvrtfinalu može dobiti Madrid. “Što kasnije njih dobijemo, to je bolje. To je momčad koja nas uvijek može pobijediti”, rekao je veznjak Blaugrane.
Pohvala i podrška za Villu
Cesc je priznao da zna da je postojao dio ljudi koji ga nisu željeli vidjeti u Barceloni, zbog toga je on radio mnogo više od drugih da bi opravdao očekivanja onih koji su ga željeli. Kaže kako u klubu i dalje vlada glad i nevjerovatna želja za pobjedama i trofejima.
Osvrnuo se i na svog suigrača Davida Villu, koji je teško ozlijeđen: “On je gospodin. Nadam se da ću ja igrati više minta za reprezentaciju, ali također se nadam da će se David vratiti do EURO-a i pomoći našoj ekipi.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...