četvrtak, 8. prosinca 2011.

Robinhov savjet Neymaru: "Idi u Barcu!"

Nakon što su zajedno provodili jedno vrijeme u Santosu 2010. godine, a provode ga i u reprezentaciji, Neymar Robinho, bivši igrač Real Madrida, postali su jako dobri prijatelji.

- Razgovarali smo gotovo svaki dan, izgledamo kao žene... Razgovaramo o svemu, posebno sada kada organiziramo humanitarnu utakmicu. Tu ne računamo slobodno vrijeme koje provodimo zajedno - rekao je Robinho, te pohvalio ovog igrača i usporedio ga s Messijem.
- On je spektakularan igrač, ima Božiji dar. Rođen je spreman. On je jako mršav, i bilo bi bolje da može stajati na nogama. Stalno prave prekršaje na njemu, i ne treba im puno da ga sruše. Istina je da je Messi fizički jači od Neymara, zbog toga ne pada toliko.
Robinho je također rekao kako se ne slaže sa trenerom Santosa, koji je izjavio kako je Neymar bolji od Messija.
- Ne, njih dvojica su jednaki. Messi uzme loptu i trči velikom brzinom. Mnogo je brži sa loptom u nogama. Možda Muricy nije toliko gledao Messija, ali su obojica jednaki.
Robinho je usporedio trenutnu situaciju sa onom kada je on prešao u Madrid.
- Moje i Neymarove okolnosti nisu iste. Financijski je za mene bilo bolje što sam otišao. Samo će vrijeme reći da li je Ney donio dobru odluku što je ostao u Brazilu. Da je onda bila ista situacija kao sada, i ja bih ostao. Onda smo Europu gledali drugim očima. Madrid je imao Galacticose, ZidaneaRonalda i Beckhama. Mislim da sam ja onda donio dobru odluku, i da je to Ney napravio sada.
Kada je govorio o Realu, izgledalo je kao da nema dobro mišljenje o madridskom klubu.
- Neymar može otići u Madrid, jer to je odlična ekipa, plaćaju vam dobro, ali govorio sam mu i o lošim stvarima, nije baš sve cvijeće. Kada čujete 'Real', mislite da su oni najbolji na svijetu. Dođeš tamo i onda vidiš da je sve drugačije. On je ovdje genije, igra i onda kad nije u najboljoj formi. Tamo ne. Imaju CristianaBenzemu i mnoge druge. Mourinho na klupi ima mnogo dobrih igrača.
Onda je na red došlo odlučujuće pitanje. Ako mu Neymar bude tražio savjet, da li da potpiše sa Real, ili za Barcelonu, šta bi mu odgovorio?
- Za Barcelonu, bez sumnje, zbog njihovog stila igre i Ney bi se bolje tamo uklopio. U Barceloni nema sebičnosti i mržnje među igračima. U Realu, kada je igrač u dobroj poziciji da postigne gol, teško dobija loptu. U Barceloni ne. Izgleda da se cijene mnogo više.
Na kraju, o Svjetskom klupskom prvenstvu, rekao je da Santos ima dobre igrače i da bi mogli pobijediti Barcelonu. Po njemu, Barcelona je dovoljno dobra da pobjedi svaku ekipu, ali može i izgubiti. O mogućem dvoboju između Neymara i Alvesa, on misli da neće biti problema, jer obojica se poznaju dobro i to će biti dobra utakmica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...