nedjelja, 18. prosinca 2011.

Najava: Santos FC - FC Barcelona

Nakon pobjede u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva i teške ozljede Davida Ville, Barcelona će se pokušati maksimalno skoncentrirati i pobijediti u finalu ovog natjecanja. 

U ovom finalu Barcelona će za protivnika imati brazilski Santos koji je u polufinalu ovog prvenstva, dan prije Barçinog polufinala, savladao ekipu Kashiwa Reysola. Barcelona je, kao što znamo, plasirala se u ovo finale pobjedom nad Al Saddom od 4:0. Finale ovo prvenstva između Barcelone i Santosa se igra danas (nedjelja) na stadionu Yokohama sa početkom u 11:30 po srednjoeuropskom vremenu.
Sudit će ga poznati sudac iz Uzbekistana, Ravshan Sayfiddinovich Irmatov. On je rođen 9. kolovoza 1977. godine u Tashkentu. Njegov otac je također bio sudac. Na FIFA-inu listu sudaca je dospio 2003. godine i sada se smatra jednim od najelitnijih djelitelja pravde na svijetu. Za najboljeg suca Azije je proglašen 4 puta i to za zadnje četiri godine. Zanimljivo je da je sudio finale Svjetskog klupskog prvenstva 2008. godine kada je Manchester United sa 1:0 pobijedio LDU Quito. Važno je spomenuti da je na zadnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi glavni sudac bio na tri utakmice. Sudio je meč koji je otvorio prvenstvo, Južna Afrika protiv Meksika, četvrtfinale između Argentine i Njemačke, te polufinale Nizozemska protiv Urugvaja.
Kao što smo spomenuli, Barcelona je u četvrtak u okviru polufinala savladala Al Sadd sa 4:0, a golove su postigli Keita, Maxwell i Adriano koji je bio strijelac dva puta. Ovaj susret je Barcelonu skupo koštao budući da je krajem prvog poluvremena David Villa slomio nogu te će njegov oporavak, prema prvim prognozama, trajati oko 5 mjeseci. Da stvar bude gora po Guardiolu na ovom susretu je nekoliko igrača pokupilo udarce, dok je Alexis Sanchez osjetio bolove u zadnjoj loži, te je upitan za susret sa Santosom. 
Tako će Guardiola za susret možda ostati bez dva važna prvotimca, što će Barceloni dodatno otežati šanse za osvajanje ovog trofeja. Barçin cilj je osvajanje trofeja, to je istaknuo i sam Guardiola, koji je kazao da se ovakva prilika ne pruža svaki dan te da je igrači trebaju iskoristiti. Fabregas je, također, istaknuo važnost osvajanja ovakvog trofeja, te da će ukoliko pobijede, pobjedu posvetiti skoro oporavljenom Vilanovi i ozlijeđenom Davidu Villi. Treba dodati da će igrači na utakmici nositi majice podrške ozljeđenom napadaču Barcelone.
Santos FC je jedan od najpoznatijih brazilskih nogometnih klubova i dolazi iz grada Sao Paulo. To je klub u kome je žario i palio jedan od najvećih nogometnih igrača u povijesti ovog sporta, Edson Arantes do Nacimento poznatiji kao Pele. Santos je osnovan 14. travnja 1912. godine od strane trojice sportskih zaljubljenika. 8 puta je bio prvak Brazila te je 3 puta osvojio prestižno takmičenje pod nazivom Copa Libertadores (1962.,1963. i 2011.). Naravno, zadnji trofej Cope Libertadores su osvojili prošle sezone i to ih je i dovelo na ovo Svjetsko klupsko prvenstvo. Prethodna dva puta kad su osvajali spomenuti trofej također su osvajali i Interkontinentalni kup tj. prethodni naziv za Svjetsko klupsko prvenstvo.
Trenutni trener Santosa je Muricy Ramalho koji je tim preuzeo 2011. godine, a prethodno je vodio mnoge poznate brazilske timove. Nedavno je završena i sezona u brazilskoj Seria A, a Santos je završio na slabom 10. mjestu, dok je Corinthians osvojio novu titulu. Da su u nešto lošijoj formi pokazuju i posljednje 4 utakmice u ligi na kojima Santos nije ubilježio nijednu pobjedu. Iako u nešto lošijoj formi, Santos je u polufinalu sigurno ostvario pobjedu nad Kashiwom od 3:1. 
Prelijepe golove na ovoj utakmici za Santos su postigli Neymar, Danilo i Borges. Trener Ramalho je na ovo prvenstvo poveo 23 igrača te će konkurirati i za susret sa Barcelonom: golmani - Rafael Cabral, Aranha i Vladimir, defenzivci - Edu Dracena, Leo, Danilo, Durval, Bruno Aguiar, Bruno Rodrigo, Vinicus i Para, veznjaci - Arouca, Felipe Anderson, Henrique, Elano, Ganso, Anderson Carvalho i Ibson, te napadači - Borges, Neymar, Alan Kardec, Wason Renteria i Diogo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...