subota, 3. prosinca 2011.

Barcelona petardom Levanteu najavila El clasico

Nou Camp je ove sezone neosvojiva tvrđava za klubove španjolske Primere. U 15. kolu na istom stadionu poražena je momčad Levantea i to sa visokih 5:0.

U devetoj domaćoj utakmici Barcelona je ostvarila osmu pobjedu. Jedina se neporažena sa Nou Campa vratila Sevilla (0:0), no ove sezone nitko nije uspio postići gol kada je gostovao Barceloni. Nije uspio ni Levante, koji se naprimao golova.


U prvih nešto više od pola sata igre Barcelona je imala dvostruku prednost zahvaljujući Cescu Fabregasu. Prvo je u 4. minuti pogodio na genijalan pas Inieste, a onda i glavom na centaršut Xavija iz slobodnog udarca s lijeve strane.


Na 3:0 povisio je Cuenca u 38. minuti. Messi je započeo akciju, dodao do Inieste, ovaj lijevo produžio za Cuencu koji je bio siguran. Imala je u tim trenucima Barca i još nekoliko prilika, pa su gosti mogli biti zadovoljni sa tri gola u mreži.


Messi je u 55. minuti postigao 17. prvenstveni gol i stigao Cristiana Ronalda. Prethodno ga je odlično proigrao Dani Alves. Šest minuta kasnije ponovo se tresla mreža gostiju iz Valencije. Messi je na lijevoj strani dodao do Alexisa Sancheza, a ovaj se okrenuo i desnom nogom uz pomoć Del Horna lobovao Munuu.


Sanchez je na ubačaj Messija kasnije glavom gađao, no lopta je otišla u ruke Munue. Do kraja utakmice Barca je postigla još jedan gol, ali Iniesta je bio u nedozvoljenoj poziciji. Preciznije, bio je u dozvoljenoj poziciji, ali suci su pogriješili.


Utakmica Reala i Barcelone u subotu garantira nam veliki spektal sljedećeg vikenda na Santiago Bernabeu u velikom El Clasicu. Real uz utakmicu manje ima tri boda više od Barcelone.

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...